YERLİ ÜRÜN VE ÜRETİME TEŞVİK İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNULDU

DMO Genel Müdürlüğü 2 Nolu Satın Alma Daire Başkanı M. Fatih Yavaşın, DMO Bursa Bölge Müdürü Murat Kaya ile birlikte İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti.

Yayınlama: 08.11.2016
1.971
A+
A-

DMO Genel Müdürlüğü 2 Nolu Satın Alma Daire Başkanı M. Fatih Yavaşın, DMO Bursa Bölge Müdürü Murat Kaya ile birlikte İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti. Önceki gün gerçekleşen ziyarette İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ile görüşen Yavaşın, DMO üzerinden Kamu Kurum ve Kuruluşlarına  ürün satmak isteyen firmaların nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı. DMO’nun kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi faaliyet alanlarına  giren her türlü malzeme ihtiyaçlarını, “Devletin merkezi satın alma ve tedarik örgütü” sıfatıyla, karşılamaya çalıştığını söyleyen Yavaşın, “Alımlar sırasında çağdaş piyasa ekonomisinin temel kuralları kabul edilen; saydamlık, tam rekabet, güvenilirlik, eşit muamele ve kamuoyu denetimine açıklık ilkeleri ile hareket ediyoruz. Stok, katalog ve müteferrik (çeşitli) alım yöntemleriyle satın alma yapıyoruz. Özellikle üretici veya ilk el satıcı konumundaki firmalardan en ekonomik biçimde devlet kurumlarının ihtiyaçları karşılayıp önemli bir kamu hizmetini yerine getiriyoruz” dedi.

 

AMAÇ YERLİ ÜRETİMİ TEŞVİK ETMEK






DMO’nun yeni performans hedefini, yerli ürün ve yerli firma sayısını arttırmak olarak belirlediğini söyleyen M. Fatih Yavaşın,   özellikle orta ve yüksek teknoloji imal eden ve ‘Yerli Malı Belgesi’ alan firmaların ürünlerinin DMO sistemine katılmasını teşvik etmek amacıyla kurumun alım yöntemlerine bazı avantajlar getirdiklerini belirtti.

 

Bir süre önce DMO ile KOSGEB arasında protokol imzalandığına dikkat çeken M. Fatih Yavaşın, “Amacımız KOBİ işletmelerini sistemimize dahil etmek. Bu amaçla hazırlıkları başlayan KOBİ kataloğunda sonuca yaklaştık. Katalog tamamlandığında kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını yerinden temin edebileceğiz. Böylece bir taraftan kamu kaynaklarını tasarruflu kullanırken, diğer taraftan da KOBİ işletmelerin gelişmesine katkı yapacağız” dedi. İnegöl’ün önemli bir mobilya üretim merkezi olduğuna da vurgu yapan M. Fatih Yavaşın, DMO aracılığıyla Devlet Kurumlarına mal satmak isteyen mobilyacıların  DMO’ya başvurusunu beklediklerini sözlerine ekledi.

 

İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk’te ziyaretleri nedeniyle M. Fatih Yavaşın ve Murat Kaya’ya teşekkür etti. Şentürk, ‘Yerli Malı Belgesi’ almak isteyen üyelerinin İTSO’ya başvurmaları halinde gerekli incelemenin yapıldığını belirterek, “Başvuran üyelerimizin Kapasite Raporunu inceliyor ve Sanayi Sicil Belgesi istiyoruz. Ardından da üretimlerinde yüzde 51 yerli girdi şartını yerine getirip getirmediklerini inceliyoruz. Bu şartları yerine getirenlere ilgili belgeyi düzenliyoruz veya şartlarını yerine getirmeleri için gerekli olanları kendilerine bildiriyoruz” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş