10 İşletmeye 49 bin 600 TL cezai işlem

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, yılbaşından bu yana yapılan gıda denetimlerde 2’si üretici, 8’i satış ve tüketim yapan işletmelere toplam 49 bin 600 TL cezai işlem uyguladıklarını ifade etti.

Yayınlama: 07.10.2015
605
A+
A-

Mahmut Doğru, Mazot Gübre ve Toprak Analiz Desteği ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırdıklarını ama desteklemeden faydalanmaları için dilekçe vermeleri gerektiğini ifade etti.

 

ÇKS’YE KAYIT YETERLİ DEĞİL DİLEKÇE GEREKİYOR






Mazot Gübre ve Toprak Analiz Desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğru, “Çok değerli üreticilerimiz, öncelikle İlçe Müdürlüğü olarak bir kaç hatırlatmada bulunmak sitiyoruz. Birincisi 2016 Yılı Mazot Gübre ve Toprak Analiz Desteği başvuruları başlamıştır. Üreticilerimizin, çiftçilerimizin mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olmaları gerekiyor. Dolayısıyla 1 Ekim itibari ile de başvurular başladı. İkinci bir konu ise 2015 üretim yılında Mazot Gübre ve Toprak Analiz Desteği başvurusunda bulunmuş fakat bazı çiftçilerimiz müracaat dilekçesi vermemiş. Bu tip arkadaşlarımızın da desteklemelerden faydalanmaları için dilekçe işlemlerini halletmeleri gerekiyor. 31 Aralık 2015 tarihine kadar zamanları var. Bu tarihe kadar imzalı bir şekilde dilekçelerini sunmaları gerekiyor” dedi.

 

AŞI İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Aşı işlemlerinin rutin bir şekilde devam ettiğini belirten doğru, “İlçe Müdürlüğü olarak brusella aşılama işlemlerine devam ediyoruz. Şap aşılarımızda şimdiye kadar köylerimiz de dün itibari ile 6 bin adet aşılama yaptık. Geri kalan 13 bine aşıyı da en kısa sürede bitireceğiz. Bununla ilgili ekiplerimizi köylerde aşılamaya devam ediyorlar. Brusella aşılarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

10 FİRMAYA 49 BİN 600 TL CEZA

Yılbaşından beri toplam 10 firmaya 49 bin 600 TL cezai işlem uygulandıklarını belirten Doğru, “Rutin gıda denetimlerimiz sürüyor. 3-4 Ekibimiz ayrı kollardan denetimleri sürdürüyor. İnegöl 270 bine yakın nüfusuna binaen, bin 700 – bin 800 gıda işletmesi mevcut. Bunlar kahvehaneler, lokantalar, fırınlar, kasalar, yani gıda ile alakalı 5996 sayılı kanun gereği, bütün iş yerlerini hem kaydediyor, hem de denetimini yapıyoruz. Şu anda ilçemizde Eylül ayı sonu itibari ile denetim yaptığımız işletme sayısı 700’ü geçti. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuz durumda bizlere ulaşabilirler. Konu hakkında zaten biz buradayız her konuda yardımcı oluyoruz. Yılbaşından beri denetimlerimizde 2 üretim yapan firmaya toplamda28 bin 800 TL, 8 gıda satış ve tüketim yapan firmaya ise toplamda 20 bin 800 TL cezai işlem uygulandı” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş