11 İŞLETMEYE 52 BİN TL CEZA

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 2016 yılı içerisinde yapılan gıda denetimlerinde, kanun gereği toplam 11 işletmeye 52 bin TL cezai işlem uyguladıklarını ifade etti.

Yayınlama: 02.04.2016
457
A+
A-

Gıda denedimlerini 4 ekip halinde sürdürdüklerini ifade eden Mahmut Doğru, vatandaşların şüpheli durumlarda kendilerine başvurabileceklerini ve gerekli işlemleri yapacaklarını ifade etti.

 

4 EKİP HALİNDE DENETİMLER SÜRÜYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğru, “İlçe Müdürlüğümüz olarak İnegöl’de yoğun bir şekilde gıda üreten, satış yapan iş yerlerini, kantin, lokanta, market, gıda ile ilgili her türlü alanda denetimlerimiz sürüyor. Şu anda İlçe Müdürlüğümüzün kayıtlarında aşağı yukarı 1850 civarında gıda üreten, satış yapan işletme mevcut. 4 Ekip halin gıda denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Kanunen 6 ayda bir en az 1850 denetim yapmak zorundayız. Dolayısıyla biz bu denetimleri günlük olarak sürdürüyoruz” dedi.

 

ŞÜPHELİ DURUMLARDA NUMUNE ALINIYOR

“Özellikle toplu tüketimin yoğun olduğu, alışveriş merkezlerinde, fırınlar, lokantalar gibi mekanların denetimi daha yoğun bir şekilde sürdürülüyor” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Doğru, “Yılda 2 ise 3 defa yapıyoruz. Şu anda İnegöl’de uygunluk arz etmeyen fırınlarda, lokantalarda, marketlerde cezai işlem uyguladık ve uyguluyoruz. Eğer problem olan, şüphelendiğimiz durumlar varsa, numune alıp tahlile gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLAR BİZE ULAŞABİLİRLER

Vatandaşların şüpheli bir durumda kendilerine başvurabileceklerini ifade eden Doğru, “Şu anda İnegöl’ümüzde geçmiş yılara baktığımız zaman hijyen olarak bayağı mesafe aldığımızı düşünüyoruz.  Bizler elimizden geldiği kadar denetimlerde kontrollerimizi yapıyoruz.  Mahallelerimizde dahi kahvehaneleri denetimden geçiriyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir şüphe anında bizlere ulaşabilirler” dedi.

 

11 İŞLETMEYE 52 BİN TL CEZAİ UYGULAMA

Son olarak 2016 yılı içerisinde 11 işletmeye toplam 52 bin TL cezai yaptırım uyguladıklarını belirten Doğru, şu ifadeleri kullandı: “Şu ana kadar 6 adet fırın, 2 adet lokanta, yanılmıyorsam 3 adet de büfeye idari cezai işlem uyguladık ve tebliğ ettik. Bu kapsamda kanun gereği toplam 52 bin TL cezai yaptırım uygulandı”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş