1,5 milyon TL’lik cami

Süpürtü Mahallesi’nde zaman içerisinde yaşadığı deformasyonlar sonucu yıkılma noktasına gelen 65 yıllık caminin yerine yeni bir cami yapılması için temeller atıldı. 1,5 milyon maliyetli caminin 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yayınlama: 25.10.2014
801
A+
A-

Süpürtü Mahallesi’nde 65 yıllık olan cami zaman içerisinde yaşadığı deformasyonlar sonucu yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya gelmesi sonucu Süpürtü Mahalle Muhtarı İbrahim Arıkan ve Süpürtü Mahallesi Cami Yaşatma Derneği Başkanı Murat Demir işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında yeni cami inşaatının temelleri dün düzenlenen tören ile atıldı. Hayırsever desteği ile yapılması planlanan cami 240 metrekare büyüklüğünde olurken maliyetinin 1,5 milyon TL’yi bulması bekleniyor. Caminin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

MAHALLE HALKININ KARARI İLE






Dün Cuma namazının ardından düzenlenen temel atma töreninde bir konuşma yapan Süpürtü Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Demir, “2011 yılında 65 yıllık camimizin minaresi yıkıldı. Minaremiz yıkıldıktan sonra mahalle halkıyla toplandık. Minare mi yoksa yeni bir camimi yapalım diye fikir alışverişinde bulunduk. Mahalle halkımız caminin yenisinin yapılmasını istedi. Bu kararın ardından harekete geçtik. Bugün de temelini atıyoruz. Camimizi bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Hayırseverlerimizin desteğine göre zaman uzayıp kısalabilir. Camimizin abdesthaneler, gasılhane, WC’leri olacak. 500 kişi kapasiteli olacak camimizin aynı zamanda iki minaresi olacak. 1,5 milyon liraya mal olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

HAYIRLI İŞLERDE HEP YANINIZDAYIZ

Süpürtü Mahallesinin adına hayırlı bir iş için hep yanlarında olduklarını belirterek söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, caminin tamamlanması için destek verecek olan herkese teşekkür etti.

 

CAMİLER ALLAH’IN MESCİTLERİDİR

Son olarak söz alan İlçe Müftüsü Bayram Canbey ise, “Camiler Allah’ın mescitleridir. Buralara kalbimizin gönlümüzün bağlı olması, buralara sevgi ve muhabbet beslememiz, buraların ihyası ve imarın hususunda gayret göstermemiz, her mümin üzerine düşen görevdir. Camilerimizi imar etmek, aynı zamanda gönüllerimizi imar etmek, çocuklarımızı, ailelerimizi, nefislerimizi inşa etmek, ihya etmek hepimizin görevidir. Bir mescit inşa etmek kadar da önemlidir. İnşallah en kısa zamanda bitirilmesi hedeflenen camimizin açılışını da beraber yapmayı Allah nasip eder inşallah” ifadelerini kullandı.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından yapılan duanın ardından kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş