150 Kişilik gruptan madencilik tepkisi

Artvin’in Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı bazı kesimlerce gösterilen tepkiler, İnegöl’de de sahne aldı. 150 Kişilik grup, anıt önünde toplanarak, madencilik faaliyetinin bertaraftı için protesto gösterisi düzenledi.

Yayınlama: 22.02.2016
465
A+
A-

İnegöl’de Atatürk anıtı önüne yaklaşık 150 kişilik bir gurp, İnegöl Artvin Kültür Derneği üyeleri ile birlikte protesto gösterisi düzenledi. 

 

Kalabalık adına açıklama yapan İnegöl Artvin Kültür Derneği Başkanı Kemal Torun “Artvin Cerattepe’de maden arama çalışmaları 1980’de Maden Teknik Arama tarafından başlatılmış 1987’de altın ve bakır rezervleri bulunmuştur. Doğayı yağmalama çeteleri hemen özelleştirme çalışmalarına başlamış yandaş şirketler kurdurup maden işletme ruhsatları vermiştir. Doğasever Artvin halkı yeşil Artvin derneğinde örgütlenerek Murgul deneyiminden bildiklerinden hareketle dünyaca saygınlığı olan yedi bilim insanına 35 sayfalık rapor hazırlanmış ve bu rapor mahkemeye sunulmuş bağımsız yargı ruhsat iptal kararı vermiş Rize Bölgeleri Mahkemesi’nde bu kararları onaylamıştır. Bu kararla Artvinli yeşiline ve doğasına sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.






 

ARTVİN’İN ÜSTÜ ALTINDAN DAHA DEĞERLİDİR

Artvin’in üstünün altından daha değerli olduğunu söyleyen Torun, “Artvin ili orada oldukça Cerattepe’de maden çıkarmak bir cinayettir doğa katliamıdır. Bu bilim adamlarınca tespit edilmiş bir gerçektir. Artvin halkının ve dünyada eşi bulunmayan 22 endemik canlının börtu-böceğin, Kafkas arasının ve üretilen balın madenlerden daha değerli olduğu bilincindeyiz. Bunu tüm dünyaya anlatacağız. Madenler yeni teknoloji ile işletilse bile ülke ve Artvin ekonomisine bir katkısı olmayacaktır, çünkü özelleştirilerek yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Bu vesile ile daha önce özelleştirilen madenlerde iş güvenliği alınmadığı için hayatını kaybeden maden şehitlerimizi, saygıyla anarken sorumluları ve onları koruyanları şiddetle kınıyorum” dedi.

 

ARTVİN HALKININ YANINDAYIZ

Artvin’de turizmin teşvik edilmesi gerektiğini belirten Torun, “Bizler İnegöl’de yaşayan Artvinliler ve doğasever dostlarımızla Cerattepe’de direnen Artvin halkının yanındayız. Onlara saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Devletin asker ve polisine; vurun, direnişi kırın, Cerattepe’ye girin, talimatını verenleri ve Artvin halkına zülüm edenleri kınıyoruz. Artvin’in doğal güzelliği İle doğa, kültür ve eko turizm bölgesi olarak teşvik edilmesi ortak talebimizdir. Değerli dostlar bugünlerde madenin yeniden gündeme gelmesi bir tesadüf değildir. Ülkemizin kan golüne donduğu, yurtta barış dünyada barış diyenlerin milli olmamakla suçlandığı, tüm muhaliflerin bölücü ve paralelci olarak yaftaladığı bir ortamda ne kişisel beklenti peşinde koşanlara ne de yağma ve talan yapacağını sananlara teslim olmayacağız, direnip ve kazanacağız” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş