2015 projeler yılı olacak

İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de gerçekleştirdiği 2014 yılı değerlendirme toplantısında, 2015 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler açıklandı.

Yayınlama: 28.01.2015
795
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen İnegöl Belediyesi’nin 2014 yılı değerlendirme toplantısında Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde İnegöl’de hayat bulacak projeler açıklandı.

 

Hayata geçirilmesi hedeflenen projeler, İnegöl halkının yaşam standardını yükseltecek. Yeni Hastane çevresi kentsel tasarım projesi, Hafif Raylı Sistem, Yüzme Havuzu, İnegöl meydanları, sosyal tesisler, Heli-Taksi, Yeni Merkez Pazaryeri, Masal Parkı başta olmak üzere birçok projenin yer aldığı 2015 yatırımları, Belediyenin yılsonu değerlendirme toplantısında gün yüzüne çıktı.






 

İNEGÖLSPOR’A MODERN TESİS

İnegölspor’un yeni tesisleri için çalışmaların başladığını aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegölspor tesisleri Baykoca mahallesinde hayat bulacak. TOKİ konutlarının altında bulunan belediyemize ait alanda yapılacak olan modern tesisler İnegölspor’a hizmet verecek. Otel standartlarında A takım binası, standartlara uygun iki tane büyük futbol sahası, iki katlı bir altyapı binası ve altyapı futbol sahası olacak projenin çalışmaları devam ediyor” diyerek 2015 yılının ikinci yarısında inşaat çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi. Görev süresince İnegöl’e 20 spor tesisi kazandırdıklarını belirten Başkan Aktaş,  şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de ilçe sporuna yatırım yaparak destek vermeye devam edeceklerini söyledi. İlçede onlarca yeni spor tesisleri inşa ettiklerini, son 10 yılda İlçe sporuna ciddi yatırım yaptıklarını vurgulayan Aktaş, En büyük zenginliklerinin gençler olduğunu, genç nüfus yoksa gelecekten endişe etmek gerektiğini ifade ederek, İnegöl’ün genç bir nüfusu olduğunu, genç nüfus olmadan hedeflerin yakalanamayacağını, bu nedenle gençlerin çok önemli olduğunu ifade etti.

 

BOTANİK PARKA HAVUZ

Başkan Aktaş, Botanik park içerisinde yapılacak olan yüzme havuzu projesinin 2015 yılı yatırım programına alındığını aktardı. Aktaş ayrıca Asri Kent Mezarlığının Alanyurt ile Hamzabey Mahallesi arasında yapılacağının bilgisini de verdi.

 

BATI GARAJI GELİYOR

Şehir içi trafiğini rahatlatmak ve araç sirkülasyonunu düzenlemek amacıyla hayata geçirilen ‘Doğu Garajı’nın ardından ‘Batı Garajı’nın da yapılacağını aktaran Başkan Aktaş, bu projenin Erenler Caminin yanındaki alanda yapılacağını söyledi.

 

BEDRE DERESİ ISLAH EDİLECEK

2015 yılı içerisinde ıslah çalışmaları da yapacaklarını söyleyen Aktaş proje kapsamında Bedre Deresinin ıslah çalışmalarının yapılacağını aktardı. Aktaş bu çalışmanın çevreye ciddi prestij katacağını düşündüklerini söyledi.

 

BEYLİK HANI PROJESİ

2013 yılında çıkan yangın sonucunda Tarihi Beylik Han’ın yok olduğunu hatırlatan Aktaş, “Restorasyon projesi kapsamında bir takım aksaklıklar nedeniyle Beylik Hanının yapımı gecikti. Şehrin merkezinde böyle bir görüntüden bizler de memnun değiliz.  Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle yapacağımız Beylik Hanı projesinin ihalesi yapıldı ve 2015 yılı Mart ayında Allah’ın izniyle ilk kazmayı vuracağız” dedi.

 

 

2. KATLI OTOPARK GELİYOR

Otopark ihtiyacını karşılamak adına şehrin çeşitli yerlerine bugüne kadar 82 adet mahalle otopark alanı ile geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan birde 500 araçlık katlı otopark yaptıklarını aktaran Aktaş, şehirdeki trafik ve araç sirkülasyonunu rahatlatacak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini ve bu anlamda eski Alyans Düğün Salonunun bulunduğu alana şehrin 2. katlı otoparkını yapacaklarını söyledi. Aktaş ayrıca geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı akabinde çatısı çöken MERPA’nın yeniden yapılacağını belirterek pazar yerinin arka kısmında yaklaşık 3.000 m2’lik alana yapılacak köylü pazarının üst katlarının da katlı otopark olarak düzenleneceğini söyledi. Aktaş ayrıca mahalle aralarında paklanma sorununa büyük kolaylık veren mahalle arası otopark düzenlemelerinin de belli bir periyodda devam edeceğini ifade etti.

 

ŞEHRİN MERKEZİNE YAKIŞIR MEYDAN

2015 yılı projeleri kapsamında Kültür Sarayının yıkılacağını da bildiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Farklı ülkelere gittiğimizde bizlere genelde kent meydanları ve tarihi alanları gezdiriyorlar. Büyük ve modern kentler meydanlarıyla anılıyor. Bizde İnegöl Belediyesi olarak bu dönem sonuna kadar ilçemize 2 adet büyük meydan kazandırmayı amaçlıyoruz. Bunlardan biri Kültür Sarayının bulunduğu alan. Buranın altına da otopark alanı yapacağız. Ek Hizmet Binasının arkasındaki dükkanlar da yıkılarak, yerlerine ikişer katlı işyerleri yaparak şehrin merkezine yeni bir vizyon kazandıracağız. Burada yer alan kiracılarımıza gereken tebligatlar yapıldı. Zaten bir süredir kendilerinden kira da almıyoruz. Şehrimizin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak, şehrimize yeni bir soluk kazandıracak bir meydan olacak ” dedi.

 

Eski hastane alanını da altında otopark, üstünde meydan olarak İnegöllülerin hizmetine sunacaklarını hatırlatan Aktaş, bu alanı da İnegöl meydanı olarak projelendireceklerini söyledi.

 

ESKİ ÇÖP DEPOLAMA ALANINA SOSYAL TESİS VE HELİ-TAKSİ GELECEK

Alanyurt Botanik Parkta BURFAŞ tarafından Sosyal Tesis yapılacağını bildiren Aktaş, “Ocak ayında yaptığımız Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda 10 dönümden büyük 5 yeşil alanımızı 10 seneliğine Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi kararını aldık. Bu alanlardan biri de eskiden çöp döküm sahası olarak kullandığımız Alanyurt Botanik Park” şeklinde konuştu. İnegöl Belediyesi tarafından uygulanan rehabilitasyon projesi ile toplam 92.000 m2 alan üzerinde spor ve rekreasyon tesisleri ile saha bir tehlike faktörü olmaktan kurtarılarak halkın sosyal amaçlı kullanabileceği bir yaşam alanına dönüştürülmüştü. Boğazköy barajına bakan bölümde seyir terasları, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmaları oluşturulacak alanda, BURFAŞ tarafından Sosyal Tesis yapılmasının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından Heli-Taksi projesinin de hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

 

FUAR MERKEZİ PROJESİ

Yeni fuar alanı hakkındaki çalışmalarını sorduğumuz Başkan Aktaş, bu yıl içerisinde yapılması planlanan Fuar Merkezi projesi çalışmalarının başladığını belirterek; yeni fuar alanının, Bursa- Ankara Karayoluna cephe, 105 ada olarak adlandırdığımız 65 bin metrekarelik alan üzerinde 2016-2017 yıllarında yükseleceğini kaydetti.

 

NAKLİYATÇILARA PARK ALANI

İnegöl’ün Mobilya Başkenti olduğuna vurgu yapan Başkan Aktaş; “3.000 civarında mobilya ile uğraşan işadamı ve esnafımız var. Şehrimizin en önemli ticari hareketliğini mobilyadan sağlıyoruz. Bu işin unsurlarından biri de hiç şüphesiz sevkiyat ve lojistik aşaması. Bununla ilgilide ilçemizde yüzlerce nakliyat aracı bulunuyor. Sanayide birçok yerde gelişigüzel veya kendi imkânları ile oluşturulmuş alanlara park ediliyor. Bununda belli bir disiplin içinde olmasını arzu ediyoruz. İnegöl’de bulunan nakliyatçı esnafında dernekleşmesini arzu ediyorum. Nakliyatçı esnafımızdan bir araya gelmelerini ve dernekleşme çalışması yapmalarını isteyeceğiz. Dernekleşmeyi başarıp esnafımızı bir araya getirmemiz halinde de nakliyatçılarımızın araçlarının parklanacağı bir yer yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

FEVZİYE KANYONU TURİZME AÇILSIN

Mobilya, köfte ve tarımın İnegöl’ün önemli markaları olduğunu belirten Aktaş; “Aslında doğa harikası Oylat kaplıcalarımız başta olmak üzere özellikle doğa turizmi açısından çok önemli değerlerimiz var. Ancak Oylat haricinde diğerlerini ön plana çıkaramadık. Bu dönem ilçemizi sanayisi ve ekonomisiyle olduğu kadar, turizm değerleriyle de ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi. İnegöl’ün tarihi dokusu ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Aktaş, ‘Oylat Mağarası’nın gün yüzüne çıkartılmasının ardından çalışmaların ‘Fevziye Konyonu’na yönlendirildiğini belirterek İnegöl’deki Fevziye Kanyonu’nun doğa turizmine kazandırılması için gerekli başvuruların ve çalışmaların yapılacağını söyledi. Ayrıca Yeniceköy Mahallesi mevkiinde Yamaç Paraşütü pisti ve spor alanı projesi üzerinde çalıştıklarını da aktardı. Görselliği ön planda tutan projelere de büyük önem verdiklerini aktaran Aktaş, milli kahramanların heykellerinin yer olacağı bir Masal Parkı projesinin de hayat bulacağının bilgisini verdi.

 

GÖRSEL ESTETİK İÇİN TEK TİP BÜFE

Son dönemde şehir estetiği ve görselliği adına projeler yaptıklarını belirten Başkan Aktaş; “Şehrimizde görsel bütünlük sağlamak adına binaların dış cephe çalışmaları, Tek tip mahalle muhtarlık binaları ve yine taksici esnafımız için tek tip taksi durakları ile tek tip simitçi arabaları gibi projeleri hayata geçirdik. Bunlar şehir kimliği çalışmaları açısından çok önemli işler. Bu tip görsel güzellikleri arttırmayı hedefliyoruz. İnegöl’ün çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren düzensiz büfeler hakkında da bir çalışma yapmayı planlıyoruz” dedi. 2015 yılı içerisinde ‘Tek Tip Büfe’ projesini hayata geçireceklerini söyleyen Aktaş, 2016 yılında ise ‘Tip büfe projesi’ konusunda yaptırım uygulanacağının da altını çizdi.

 

KENTSEL TASARIM PROJESİ

2015 yılında Yeni Hastane Etrafı Kentsel Tasarım Çalışması projesi için kolları sıvadıklarını aktaran Başkan Alinur Aktaş, Yeni Hastane çevresi, İnegölspor Tesisleri, Cumartesi pazarının bulunduğu alanda kentsel tasarım projesinin hayat bulacağını söyledi. Projenin üç etaptan oluşacağını aktaran Aktaş; “Projenin birinci etabında Pazar alanı ve ticari binalar yapılacak. Projenin 1. etap çalışması bu yıl içerisinde başlayacak” dedi. Aktaş; “Yap-İşlet-Devret veya Kat Karşılığı modeliyle yapılacak olan projede Cumartesi pazaryeri, ticari yapılar ve sosyal donatı alanları olacak. İnegölspor tesislerinin bulunduğu alanda, yer altı otoparkı ile ticari bir alan üretmeyi planlıyoruz. Bu ticari alan Hastaneye gelen hastaların yakınlarının konaklayabileceği butik otel de olabilir başka bir şey de olabilir.  Ayrıca kay-kay pisti ve meydan da yapılacak. Bu projelerin tamamı aynı anda uygulanmayacak” diye konuştu. Başkan Aktaş İnegölspor’un maçlarının oynandığı şehir stadının da ilerleyen aşamada bu kentsel dönüşüm çalışmasına eklenebileceğini ve hem kapasite olarak hem de kullanım ve işlevsellik olarak stadyumda da belirli çalışmalar öngördüklerini belirtti.

 

HAFİF RAYLI SİSTEMİN GÜZARGAHI BELLİ OLDU

Toplantıda, İnegöllülerin merakla beklediği Hafif Raylı Sistem projesinin de tanıtımı yapıldı. Hafif Raylı Sistemin BURULAŞ marifetiyle hayata geçirileceğini aktaran Başkan Aktaş, 2015 yılı içerisinde projelendirme çalışması yapılacak olan projenin güzergâhının hazırlandığını belirtti. Güzergâh hakkında bilgi veren Aktaş; “Hafif raylı sistem hattı; Hotel Angelacoma mevkiinden (Yıldız Evler) başlayıp, İnegöl-Alanyurt yolu üzerinden, Metal İşleri Kavşağı-Kamyoncular Garajı mevki, OSB 4. Cadde, Özdilek ile Park Hotel’in arasından Şehirlerarası Otobüs Terminali yanından, Şebboy caddesi, Altay Caddesi, Mimar Sinan Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, Hükümet Meydanı, Hastane Caddesi, Osmanbey Caddesi, Ertuğrulgazi Caddesi, Tandoğan Caddesi ile Ahmet Türkel Çevre Yolu sonu güzergâhını dolaşacak” dedi.

 

MER-PA İÇİN YENİ PROJE

Yoğun kar yağışı nedeniyle geçtiğimiz günlerde Merkez Pazaryerinin çatısının çöktüğünü hatırlatan Aktaş, Pazaryeri için taslak projenin yapıldığını belirterek, “Köylü Pazarı ve katlı otoparkın bulunduğu 9 bin metrekarelik alandaki çalışmayı belediye olarak biz yapacağız. 12 bin 300 metrekare alan bulunan pazaryerini ise Büyükşehir marifetiyle yapacağız. İki ay içerisinde çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş