Abhazlardan aşure ikramı

İnegöl Abhaz Kültür Derneği, Muharrem ayı nedeniyle bin 200 kişilik aşure ikramında bulundu.

Yayınlama: 21.10.2016
694
A+
A-

Dün saat 13.30’da dernek binası önünde düzenlenen aşure ikramına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA






Program öncesi bir konuşma yapan İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, “Muharrem ayı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz geleneksel aşure programımıza hepiniz hoş geldiniz. Muharrem ayı, paylaşım ayıdır, bereket ayıdır. Bu nedenle burada bugün bu güzellikleri paylaşıyoruz. Muharrem ayı bir de içimize bir sızı verir. Peygamber Efendimizin torununu katlederek yanındakilerle birlikte şehit ettiler. Bu nedenle muharrem ayında bu hüznü de yaşamaktayız. Bunun yanında Rabbimizin görsel olarak o günkü yaşayan kullarına verdiği çok değerli mucizeler var. Bugün bunları da paylaşarak hep beraberiz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

FARKLI KÜLTÜRLERİN BİR ARADA BULUŞTUĞU YER

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Muharrem ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Aşure bizim güzel bir geleneğimiz ve hüznü tadıp hatırladığımız, bir araya gelmeyi, sevgiyi, saygıyı tekrarladığımız güzel bir muhabbetimizdir. Bunu yıllardır sürdürüyoruz. Aşurenin yapılış şekli, içerisinde bulunan malzemeler bana İnegöl’ü hatırlatır. İnegöl’de 250 bin civarında nüfusumuz var. Her bölgeden insanımız İnegöl’e gelmiş ve bu şehirde en güzel şekilde buluşarak mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmüştür. Bugün bunu Abhaz derneğimiz eliyle gerçekleştirdik. Bunu hatırlayıp yaşatmaya çalışmaları çok güzel. Bu çalışmaları önemsiyoruz. Dernek yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Başarılı bir program gerçekleştiriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah bu tür hatırlanması gereken ve gelecek nesillere aktarılması gereken programlar devam eder” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş