Türkçe bilmeden okumaya çalışıyorlar

Ülkelerindeki savaş nedeni ile Türkiye’ye sığınan ve ilçemizde barınan Suriyeli mülteciler, çocuklarını okullara göndermeye başladı. Yaz aylarında Türkçe kurslar verilmesine rağmen, birçok Suriyeli öğrenci Türkçe bilmeden okullarda öğrenim görmeye başladı.

Yayınlama: 19.09.2014
1.180
A+
A-

Yaz boyunca Suriyelilere yönelik Türkçe kurslar verilen ilçemizde, çocukların özellikle katılım göstermesi, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamadan Suriyeli çocukların dil sıkıntıları giderilmeye çalışılmıştı.

 

SURİYELİ ÇOCUKLARIN GENELİ TÜRKÇE BİLMİYOR






Genel olarak kurslara katılan Suriyeli çocuklar, Türkçeyi iyi konuşur hale gelmeleri, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı için çocukların dil sorunu kalmadı yorumları yapılmasına neden olmuştu. Okulların başlamasıyla birlikte Suriyeli öğrencilerde yaş guruplarına göre sınıflarına yerleştirilirken, genel olarak Türkçe bilmedikleri öğrenildi.

 

KURSLAR SÜREKLİ HALE GELMELİ

Türkçe bilmeyen Suriyeli öğrencilerin öğrenimlerini nasıl sürdüreceği merak konusu olurken, bazı vatandaşlar ise bu durumun içler acısı olduğunu ve Türkçe kursların sürekli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

SADECE ŞAKİR LAKŞE’DE 45 SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR

Edindiğimiz bilgilere göre sadece Şakir Lakşe İlköğretim Okulu’nda 45 Suriyeli öğrenci mevcut. 45 Suriyeli öğrencinin geneli Türkçe bilmezken sadece 4-5 tanesi Türkçeyi biliyor. Hal böyle olunca Suriyeli çocuklarla daha iyi ilgilenebilmek için okul öğretmenleri birkaç Arapça kelime öğrenerek onlara yardımcı olmaya çalışıyor.

 

ZİL ÇALINCA SURİYELİ ARKADAŞLARININ YANINA KOŞUYORLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şakir Lakşe İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Emel Kaplan, “Sınıfımızdaki Suriyeli öğrenciler sıkıntı çekiyorlar. Bu sadece dil anlamında tabi. Zil çalınca hemen Suriyeli arkadaşlarının yanına koşuyorlar. Arada birbirlerini bulup, sınıf arkadaşları ile mesafeli duruyorlar. Ama sınıf olarak kaynaşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş