“Ovalar ziraat içindir, sanayi için değil”

Yayınlama: 05.05.2024
133
A+
A-

İnegöl MOBİLİYUM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Temur Han, Bursa’daki bazı ovaların sanayi bölgesine çevrilmesi gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Han, yapılan açıklamada tarım alanlarının korunması gerektiğini vurgulayarak, “Sanayi ve sanayiciye karşı değiliz ama toprak üremeyen, çoğalmayan tek varlık” ifadelerini kullandı.

Han, ayrıca ovaların tarım arazileri olarak korunması gerektiğini belirterek, “Kentimizi temsil eden siyasilerimiz daha doğru yer için mücadele edip Kestel Soğuksu, Seymen Mahallesi ve Sungurpaşa kısacası Bursa’daki ovalarımızın korunması adına buna duyarlı olup destek vermeliler” dedi.

Han, ayrıca 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Kanunu’nun 14. maddesine göre tarımsal üretim potansiyeli yüksek ovaların korunmasının önemine dikkat çekerek, “Ovalara yerleşmeyeceğiz. Ovalar ziraat içindir. Dağlara, yamaçlara çıkacağız. Vakit geç olmadan sonradan pişman olmamak ve vebal almamak için ovalarımızı korumak için bugün hep birlikte haykırmalıyız, vakit çok geç olmadan” şeklinde konuştu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş