ADD sağduyuya davet etti

Atatürk Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Ali Darıcı, ülke genelinde son günlerde yaşanan kargaşa hakkında açıklamalarda bulunarak herkesi sağduyulu olmaya davet etti.•

Yayınlama: 10.10.2014
703
A+
A-

Son günlerde ülkenin her yanında yaşanan Kobani eylemlerinden dolayı açıklamalarda bulunan Atatürk Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Ali Darıcı, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

 

KANUN ÖNÜNE ÇIKARMALARI GEREKİR






Son günlerde ülkenin her yanında yaşanan Kobani eylemlerinden dolayı başın açıklamasında bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Ali Darıcı, “Yurdumuzun değişik bölgelerinde, Atatürk heykel ve büstlerine saldırılar hepimizin dikkatini çekecek noktalara ulaştı. Ağrı valiliği birkaç gün önce sosyal medyada fotoğrafları yayınlamış olduğu halde haberleri yalanlayarak, Diyarbakır ili Lice ilçesinde birkaç gündür yaşanan olaylara misilleme olarak Ağrı’da heykelin terör örgütü yandaşlarınca tahrip edildiğine dair paylaşımlarda bulunuldu. Söz konusu yayınlar ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. ‘İlimizde Atatürk heykellerine yönelik saldırı ve tahrip meydana gelmemiştir’ denildi. Devleti temsil eden kişiler hükümetlere yalakalık yapacaklarına, suçluları tespit edip, kanun önüne çıkarmaları gerekir” dedi.

 

SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

Sorumluların cezalandırılmasını isteyen Ali Darıcı, “İstanbul’da yaşanan üzücü olaylar üzerine Kadıköy’de gençler 24 saat heykel nöbeti tutacaklarını açıkladılar. Görünen odur ki, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine saldırılarak, sözde demokrasi, insan hakları özgürlükler kılıfı altında etnik ve mezhepsel ayrışmalar körüklenmektedir. Millet olma bilinci, kültürü, toplumdaki güven zedelenmiştir. Bölücü odaklar artık okun yaydan çıktığının bilinciyle, gericilikte el ele kurdukları tezgâhı sergileme dönemine girmiştir. Kobani’de insanlara yapılan zulüm ve işkenceleri hiç kimse tasvip etmez. Ancak oradaki olayları bahane ederek bir ulusun simgesi olarak Bayrak’a ve milenyum lideri seçilen, bir ülkeyi esaretten bağımsızlığa taşıyan lidere karşı yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor, Ülke yöneticilerini sorumlu bularak ağır bir şekilde cezalandırılmaya çağırıyoruz.”dedi.

 

ÇILGIN TÜRK OLDUĞUMUZ UNUTULMASIN

Vatan savunmasında birleşen çılgın Türkler olduğumuzu hatırlatan Darıcı, ”Bu noktada bizler, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da bu tip girişimlere karşı laik, demokratik Cumhuriyeti kararlıkla savunacak, düşüncelerimizi ve eylemlerimizi daha ileriye taşıyacağız. Atatürk heykellerini parçalayarak onu unutturabileceklerini sananlar, bizlerin emperyalizme karşı vatan savunmasında Çılgın Türkler olduğumuz gerçeğini göz ardı etmektedirler” ifadelerini kullandı.

 

SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM

Son yaşanan olaylardan sonra ilçe halkını sağduyulu olmaya davet eden ADD Şube başkanı Ali Darıcı, “Türkiye’nin orta doğuda aynı planın içinde hedef olduğunu biliyor, bu nedenle milletvekillerini, yetkileri ve toplumumuzu uyarıyoruz. İç savaş kışkırtığılıcığına, bölünmeye, küresel planlara hep birlikte dur diyelim. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin yılmaz bekçileri olduğumuzu bir kez daha haykıralım. Tüm İnegöl halkına ve Atatürkçü düşünce derneği üyelerimizi duyarlı olmaya ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz” dedi.            



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş