Afrikalı heyetten müze turu

İMOS’un daveti üzerine Cezayir’den, Nijerya’dan, Ruanda’dan, Somali’den, Kongo’dan, Etiyopya’dan, Libya’dan, Gana’dan Güney Sudan’dan, Gambiya’dan, Burkina Faso’dan, Çad’tan, Nijer’den, Moritanya’dan, Sudan’dan, Fildişi Sahilleri’nden, Burundi’den ve Benin’den gelen diplomat, büyükelçi ve ticari ataşeler, İnegöl Mobilya Müzesi’ni gezdi.

Yayınlama: 07.11.2015
637
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gezi öncesi Afrika’dan gelen misafirlere İnegöl ile ilgili bilgi verdi.

                                             

HEPİNİZE İYİ Kİ GELDİNİZ DİYORUM






İnegöl Mobilya Müzesi Konferans salonunda Afrikalı misafirlere seslenen Aktaş, “Şehir müzemize hoş geldiniz. Hepiniz birbirinizden çok değerlisiniz. Cezayir’den, Nijerya’dan, Ruanda’dan, Somali’den, Kongo’dan, Etiyopya’dan, Libya’dan, Gana’dan Güney Sudan’dan, Gambiya’dan, Burkina Faso’dan, Çad’tan, Nijer’den, Moritanya’dan, Sudan’dan, Fildişi Sahilleri’nden, Burundi’den ve Benin’den burada diplomatlarımız, büyükelçilerimiz, ticari ataşelerimiz var. Hepinize iyi ki geldiniz diyorum” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN TİCARİ VERİLERİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALACAKLAR

İnegöl Belediyesi olarak misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Aktaş, “İnegöl mobilya sanayicilerimizin öncülüğünde, Afrika katısındaki büyükelçi ve ataşelerle bir araya gelme programında İnegöl Belediyesi olarak sizleri ağırlamaktan son derece keyifliyiz. Burada bir slayt izleyeceğiz. Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odamızda İnegöl’ümüzün mobilyası ve ticaret verileri ile alakalı sizlere sunumlar yapılacak” şeklinde konuştu.

 

DOSTLUKLAR VE SAMİMİYET İNŞALLAH ARTAR

“Bizim ülkemizi çok sevdiğinizi iyi biliyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “Zaten sizler ülkeleriniz tarafından bu konuda görevlendirilmiş insanlarsınız. Bu dostlukların, bu samimiyetin arttırılması adına inşallah bu 2 günlük bir araya geliş süreçte önemli bir kilometre taşı olur diye düşünüyorum” dedi.

 

AKTAŞ İNEGÖL HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Afrikalı heyete İnegöl ile ilgili bilgiler veren Aktaş, “Benim ismim Alinur Aktaş, 12 yıldır İnegöl’ün Belediye Başkanıyım. Bu benim 3. dönemim. Bizde belediye seçimleri 5 yılda bir yapılıyor. Şu an bulunduğumuz alan, 2 ayrı müzenin bir araya geldiği alan. Bulunduğumuz yerin altında Mobilya Müzemiz var. Yaklaşık 1 yıl önce açtık. Burada İnegöl mobilyasının, İnegöl ahşap sanayisinin geçmişini görsellerle ortaya koyduk. İnşallah arzu edenlere arkadaşlarımız yardımcı olacak ve kısa bir tura çıkacağız. Önde gördüğümüz tarihi bina ise 160 yılık eski belediye binamız. Orası restorasyonlu ve tescilli bir binadır. Orası da yaklaşık 6 yıldır faaliyette. Şehir Müzemiz var. Orada sadece mobilya anlamında değil şehrin ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı, spor hayatı, örf ve adetleri, şehrin geçtiği noktaları anlatan ve görsellerle süslenmiş bir müze orası. Osmanlı henüz küçücük bir beylikken, devletliğe geçiş süreci yaklaşık 60 km ötede Söğüt ilçesinde hayat buldu. Yani burası Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş topraklardır. Yani böyle bir tarihimiz de var. Özellikle söylemek istiyorum; İnegöl demek mobilya demek, İnegöl demek köfte demek, İnegöl demek Oylat demek, İnegöl demek çok güçlü bir tarım demek. İnegöl demek güçlü bir sanayi demek. İnegöl demek aynı zamanda çok güçlü sosyo kültürel yapı demek. Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlardan, Türkiye’nin değişik yerlerinden göçüp gelen insanlar var İnegöl’de. Ben daha önce Fas’ı gördüm, Fildişi Sahilleri’ni gördüm, Sudan’ı gördüm ama gerçekten hepinizin ülkesini görmeyi çok arzu ediyorum. İnegöl’deki sanayicilerimizin, iş adamlarımızın da daha fazla oralarla görüşebilmek adına heyecanlı olduğunu biliyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş