AGD’den Fetih gecesi

İnegöl Anadolu Gençlik Denerği, geleneksel hale getirdiği Mekke’nin Fethi programlarına bir yenisini daha ekledi.

Yayınlama: 04.01.2016
509
A+
A-

AGD, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Fethi Mubin’in 1381. Yıldönümünü andı.

 

Mekke’nin Fethi programını AGD Mescidinde idrak ettiklerini belirten İnegöl AGD Başkanı Mustafa Özkan, “Mekke, şehirlerin anası, Mekke’nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Fetihler, Mekke’nin fethine benzediği oranda fetih, Fatihler de Peygamber’e benzediği ölçüde fatihtir. Bu mübarek fetih, Kudüs’e, Endülüs’e, Malazgirt Zaferi’ne ve nihayet İstanbul’un Fethi’ne kapı açmıştır. Fetihle yeryüzünün tarihi değişmiş, insanlık içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuşmuştur.”






 

Mekke’nin Fethi’nin arkasında İslam davası için çekilen acıların ve ödenen bedellerin bulunduğunu ifade eden Özkan, “Eğer Hz. Sümeyye canını ve kanını İslam davası için feda etmeseydi, eğer Hz. Bilal üzerine yüklenen ağır kayaların altında, Allah’ın vahdaniyetini haykırmasaydı, Mekke de her türlü cefaya ve sıkıntıya Müslümanlar sabretmeseydi, Bedir, Uhud ve Hendek’te  Müslümanlar bedel ödemeseydiler, Müslümanlar Mekke’nin fethine ulaşamayacaklardı. O gün hiç bir faaliyet sonuçsuz kalmamıştır. Bu günde kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Hz. Peygamberin Mekke’nin Fethi’nde insanlığa merhamet ve insan hakları dersi verdiğini söyleyen Özkan, “Hz. Peygamber gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçmiştir. Bu fetih en katı kalpleri bile yumuşatmayı başarmıştır. Bu fetih sebebiyle insanlar, akın akın Allah’ın dinine girmiş, yeryüzü bu fetihle sebebiyle aydınlanmış ve parlamıştır” dedi.

 

İnsanlığın, bugün yeni fetihlere muhtaç olduğunu ifade eden AGD İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Özkan, “Başta İslam Dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin Fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. Dünya ancak Fethi Mubin’in manasıyla ihya olabilir. İnsanlık bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş