AGD’li kadınlardan “Şehitler Gecesi”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl İlçe Hanımlar Komisyonu, “Şehitler Gecesi” konulu program düzenledi. Düzenlenen program’da şiirler, ezgiler ve şehitliğin konu alındığı tiyatro, katılımcılardan tam not aldı.

Yayınlama: 02.03.2016
573
A+
A-

Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kuran-ı Kerim tilavetiyle baslarken, sonrasında açıklamalarda bulunan AGD İnegöl İlçe Hanımlar Komisyon Başkanı Hilal Koç, “Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir” ve “Önce ahlak ve maneviyat” inancı ile Anadolu Gençlik Derneğimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Anadolu Gençlik Derneğimiz duruşu, istikameti ve ülkemiz genelinde yaptığı faaliyetleriyle, gençliğimizin birlik ve beraberliğinin, sevgi ve kardeşliğinin adresi ve öncüsü olmuştur” dedi.

 

Koş, konuşmasının devamında , “Şubat Ayı İslam tarihinde şahadet ayı olarak bilinir. İslam büyüklerinden Sultan Abdülhamit, İskilipli Atıf Hocaefendi, Şeyh Ahmet Yasin, Şeyh Şamil, Malcom X, Metin Yüksel ve daha niceleri Şubat Ayında Rabbimize yürümüşlerdir. Bizler bugün onları anarak, İnşallah kendimizin de şahadete talip olduğunu Rabbimize bildirmek istiyoruz. Hayatın iman ve cihad olduğu şuuruyla bir ömür geçirelim istiyoruz” dedi.






 

Selamlama konuşmalarından sonra program, şehitlik konulu sinevizyon gösterimi, şiirler, ezgiler ve “Bir Gencin Şehadet Rüyası” adlı tiyatro gösterimi ile devam etti.

 

Büyük bir ilgiyle izlenen, şehitlerimizden Ömer Muhtar, Malcolm X, Aliyya İzzetbegoviç, Şeyh Ahmet Yasin, Adnan Demirtürk, Şeyh Şamil, Necmeddin Erbakan’ın sözleriyle perçinlenmiş tiyatro konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile son buldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş