AHİD kış seminerlerine başlıyor

Aile Hayatını İyileştirme Derneği tarafından ailelerin ve çocuklarının eğitimine, mutlu ve huzurlu yuvaların tesis edilmesine yönelik yapılacak olan kış seminerleri, 17 Ekim Cuma akşamı 20.30’da Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda başlayacak.

Yayınlama: 15.10.2014
1.015
A+
A-

5 yıldır her Cuma akşamı düzenli olarak tertip edilen seminerlerin kış ayağı 17 Ekim’de Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

ARAŞTIRMACI YAZAR CEMİL TOKPINAR KONUŞMACI OLARAK KATILACAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AHİD Başkanı Vaci Köseoğlu, “Aile Hayatını İyileştirme Derneği olarak ailelerin ve çocuklarının eğitimine, mutlu ve huzurlu yuvaların tesis edilmesine vesile olmak amacıyla; beş yıldır her Cuma akşamı düzenli olarak tertip ettiğimiz “Aile Mektebi” seminerlerimize; bu yıl 17 Ekim Cuma akşamı saat 20.30 da Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda değerli Araştırmacı Yazar Cemil Tokpınar’ın konuşmacı olarak katılacağı “Namazla Uyanış” konferansıyla başlayacağız inşallah” dedi.

 

KALBİ VE KAFASI BOŞ BİR GENÇLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

“İslami Değerlerden uzaklaşan, maneviyattan kopuk seküler (dünyevileşmiş) bir hayata özenen gençlerin ve ailelerin düştüğü ahlaki buhran ve çöküş meydandadır” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Köseoğlu, “Gençlerimiz uyuşturucu, ahlaksızlık ve sanal dünya (internet-cep telefonu-tv) tehlikesiyle karşı karşıyadır. Anne babalar çocuklarına örnek bir model olamadıkları ve manevi alt yapıyı, iman ve ahlaki değerler veremedikleri için; cebi ve midesi dolu; ama kalbi ve kafası boş bir gençlikle karşı karşıyayız” dedi.

 

BİLİNÇLİ VE ŞAHSİYETLİ OLARAK EĞİTİLMEYE İHTİYACI VARDIR

Köseoğlu, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Her yıl boşanma oranları maalesef ülkemizde artmaktadır. İslamı ve İmani değerlerle harcı yoğrulmuş en sağlam kalemiz olan “Aile Kurumu “ çatırdama tehlikesiyle karşı karşıyadır. Psikologlar boşanmaların gerçek sebebinin ekonomik değil, inanç bozukluğu ve manevi değerlerden uzaklaşma olduğunu belirtmektedir. Tüketim çılgınlığı, dünya hırsı, mal hırsıyla azgınlaşan doyumsuz nefisler; takvasız, tevekkülsüz, kanaatsiz, günahlarla kararmış ruhlar elbette mutlu olamaz ve huzurlu bir yuva oluşturamaz. Gençliğimizin ve aile yuvalarının kurtuluşu ve huzuru sonuçta eğitime; bilinçli bir gençliğin oluşumuna dayanmaktadır.  Ehliyeti olmayana kaza yapmasın diye araç teslim edilmezken; manevi ve ilmi bir altyapısı olmayan, kafası ve kalbi boş gençlerimize maalesef aile kurumu teslim edilmekte; bu da manevi yıkım ve kazalara sebep olup, yuvalar dağılmaktadır. 12 Yaşında cihan devleti Osmanlı’nın padişahlık tahtına oturan, 13-14 yaşlarında İstanbul’u fetih planları yapan ve nihayet 21 yaşında çağ kapayıp, çağ açacak büyük fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet’in torunları bugün maalesef sanal dünyada internet, cep telefonu, tv’lerle beyini uyuşmakta, hayattan ve ülke gerçeklerinden kopuk bir hayat yaşamaktadır. Gençlerimizin hiç ihmal etmeden, milli ve manevi değerler ışığında, ilmi ve fenni bilgilerle donatılmış, ülke ve dünya meselelerine vakıf, bilinçli ve şahsiyetli olarak eğitilmeye ihtiyacı vardır”

 

Gençlerimize ve anne babalarımıza bu manevi alt yapıyı ve şahsiyeti verebilmek amacıyla Cuma akşamları dernek merkezimizde düzenlemiş olduğumuz “Aile Mektebi “ seminerlerimize tüm aileleri bekliyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş