AHİD’ten 60 öğrenciye belge

AHİD tarafından düzenlenen Yaz Okuluna katılan 60 öğrenciye belgeleri takdim edildi.

Yayınlama: 29.08.2015
630
A+
A-

Önceki akşam düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

VEHB BİN KEBŞE, İSLAM’I TEBLİĞ İÇİN ÇİN’E GİDİYOR






Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, şuurlu bir gençlik istediklerini belirterek, “Bir gençlik istiyoruz. Bu gençlik merhum üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Zaman bendedir ve mekan bana emanettir’ şuurunda bir gençlik. Dininin, dilinin, ırzının, namusunun, öcünün davacısı bir gençlik diyor. Allah’ın yeryüzündeki halifesi olduğunu bilip, Allah’ın dinini dünyanın en ücra köşesine kadar götürmek, tebliğ etmek, insanları Allah’la, İslam’la tanıştırmanın mesuliyetini, sorumluluğunu üzerinde taşıdığının farkında olan bir gençlik. Tıp ki, Peygamber Efendimizin Ashabı gibi İspanya’ya, Cebeli Tarık Boğazına kadar geliyor. Ve önüne deniz çıktığı zaman şöyle diyor; ‘Ya Rabbi eğer önüme deniz çıkmasaydı senin dinini daha da ötelere götürecektim. Ama önüme deniz çıktı. Dinini buraya kadar ulaştırdım.’ Hz. Peygamber Efendimizin Ashabı olan Vehb Bin Kebşe, İslam’ı tebliğ için Çin’e gidiyor. İşte bizde böyle bir gençlik arzuluyoruz. Kuran’ı hücrelerine sindirmiş, Allah yolunda cihadı başına taç etmiş bir nesli yetiştirmeyi herkese nasip etsin” dedi.

 

AİLE MEKTEBİ DERSLERİMİZE BEKLİYORUZ

Ekim ayının ilk haftasında Aile Mektepleri derslerinin başlayacağını ifade eden Köseoğlu, “Anne ve babalar olarak çocuklarınızı İslami kuruluşlara, STK’lara teslim ederek bir noktada görevinizi yapıyorsunuz. Ama ondan daha mühim bir göreviniz var. Evde örnek olmak. Evde çocuğunuza örnek bir anne-baba olmak. Yani yaşamak. Anne-babalar görevini yapmadığı için, eğer okullarda da çocuklar dini bilgiyi, manevi altyapıyı alamazsa, hele bir de sokakta kötü arkadaşlara bulaştıysa o nesli kaybediyoruz. Ve şuanda gençliğimizin imanı tehlikede. Televizyonlar, cep telefonu, internet, sanal dünya, sokak çocuğumuzu yutmak için bekliyor. Aile mektebi derslerinde her zaman söyledik; anne-baba 200 öğretmen gücünde. Eğer anne-baba 0-6 yaşında çocuğuna manevi temelleri veremezse, o çocuk zaten yarı hasarlı, eğitimi aksamış olarak okullara başlıyor. Çocuk eğitimi anne-babaların ilk gecesinden başlar. İşte bu noktada anne ve baba olarak çok eksiğimiz var. Biz anne ve babaları eğitmek için bu derneği kurduk. Sonra da çocuklarına sahip çıkmak için. İşte bu açıdan 2 Ekim Cuma günü Aile Mektebi derslerimiz başlıyor. Tüm ilçe halkını Mart ayının sonuna kadar devam edecek olan Aile Mektebi derslerimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Yaz Okuluna katılan öğrenciler, Yaz Okulu boyunca öğrendikleri ilahi, ezgi ve sure okudular. Tören öğrencilere katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş