Ahırlarla mücadele sürüyor

İnegöl Belediyesi, dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İnegöl’ün merkezinde hem çevreye duyarsızlığın bir göstergesi, hem de insan sağlığını olumsuz etkileyen ahırlarla ilgili mücadelesine devam ediyor.

Yayınlama: 01.06.2016
551
A+
A-

 

Encümen toplantısı sonrasında konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kesinlikle ve kesinlikle merkezde ahırlara müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 






Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkının da büyük çoğunluğunun rahatsızlık duyduğu ve her fırsatta şikâyet ettiği şehir merkezinde mahalle aralarında bulunan ahırların kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şehir merkezindeki ahırlarla mücadelenin sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Aktaş, net ifadelerle bu görüntüye asla izin vermeyeceklerini dile getirerek 15 Temmuz’a kadar merkezdeki ahırların kaldırılması için süre tanındığını da kaydetti.

 

YENİDEN TÜREDİLER

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her geçen gün gelişen ve değişen İnegöl’ün bünyesinde barındırdığı markalarıyla bir dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini hatırlattı. Nüfusun da hızla artması, kırsaldan göçen vatandaşların alışageldikleri kültür ve yaşayışlarını şehir merkezinde de devam ettirmek istemesi ve kentleşmeye ayak uyduramaması gibi nedenlerle zaman zaman sorunlar yaşandığına dikkat çeken Aktaş, “Bu sorunların arasında da maalesef meskûn mahalde yer alan ahırlar ve bu ahırlarda bakılan hayvanların neden olduğu çevre kirliliği yer alıyor. İnegöl Belediyesi olarak bu konuda gerek yaptığımız denetimler ve gerekse de halkımızdan gelen şikâyetler neticesinde 1061 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 246. Maddesine dayanarak 07.11.2007 tarih ve 166 sayılı meclis kararını alıp karar neticesinde ilçemizde bulunan 55 adet ahırı şehir merkezinden kaldırtmıştık. Ancak aradan geçen bu süre zarfında şehir merkezinde yeniden ahırlar türemiş ve bu durum ekiplerimizce tespit edilmiştir” dedi.

 

İNEGÖL BUNLARI HAKETMİYOR

Başkan Aktaş, zabıta ekiplerinin yapmış olduğu denetimler neticesinde Mahmudiye Mahallesinde 3, Ertuğrulgazi Mahallesinde 1, Cumhuriyet Mahallesinde 1, Fatih Mahallesinde 2, Akhisar Mahallesinde 25, Huzur Mahallesinde 5 ve Mesudiye Mahallesinde 3 olmak üzere toplamda 40 adet ahır tespit edildiğini belirterek şöyle konuştu: “İnegöl Belediye Meclisinin almış olduğu 07.11.2007 tarih ve 166 sayılı meclis kararı uyarınca meskûn mahalde ahırların bulundurulması hem çevre kirliliği hem de halk sağlığı açısından uygun değildir. Bu uygulama merkez 21 mahallemizde geçerlidir. Buradan bir kez daha şehir merkezinde ahırı bulunan vatandaşlarımızın ahırlarını 15 Temmuz 2016 tarihine kadar acilen merkezden kaldırarak kanunun uygun gördüğü bölgelere taşıması ve neden oldukları bu çevre kirliliğine en kısa zamanda bir son vermeleri noktasında uyarmak istiyorum. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında bizi sıcak günler bekliyor. Kışın da yazın da açıkçası bu mekânlar özellikle yerleşim yerlerinin olduğu alanlarda çok ciddi problem. Tabi ramazan sonrasında da malum kurban bayramıyla alakalı ciddi bir sirkülasyon yaşanacak şehrimizde. Bir de kurban bayramına mahsus geçici olarak şehrimizde konuşlananlar var. Kesinlikle ve kesinlikle merkezde bunlara müsaade etmeyeceğimizi, dünya şehri olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl’ümüzün bu görüntüleri hak etmediğini belirtmek istiyorum. Halkımızdan ve özellikle ahır sahiplerinden bu konuda özveri ve duyarlılık beklediğimi bir kez daha vurgulayarak yaşanan çevre kirliliğinin bir an önce sonlandırılması ve İnegöl’ümüze yakışır bir şehir görünümüne kavuşulması noktasında tüm ilçe halkımızın desteğini beklediğimi belirterek, saygılar sunuyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş