AK Parti’den kandil helvası

Regaip Kandili nedeni ile AK Parti İnegöl Teşkilatın tarafından parti binası önünde kandil helvası dağıtıldı.

Yayınlama: 08.04.2016
470
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe teşkilatının katılımı ile gerçekleştirilen programda, vatandaşlara helva ikramı gerçekleştirildi.

 

Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici konu ile alakalı açıklamalarda bulunarak, “Bu mübarek ve kutlu geceye erişmenin mutluluğunu yaşayan İslam âlemi, Allah’ın ihsanı, bereketi ve bolluğundan kullarına bol bol ikramda bulunması, barış ve huzur için dua edecektir. Aynı zamanda üç ayların müjdesini veren Regaip Kandili, İslam âlemi için büyük önem arz etmektedir. Arapça bir kelime olan Regaip, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına gelmektedir. Müslümanlar için derin anlam ifade eden ‘Regaip Kandili’, Müslümanların günahlarından kurtulması, bolluk, bereket ve arzularına kavuşması için bir fırsat olarak kabul ediliyor.






Huzurun ve kardeşliğin pekiştiği, insanlığın manevi doyuma ulaştığı mübarek üç aylara ve başlangıcı olan Regaib Kandili’ne eriştik. Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadis-i şeriflerinde “Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır” diyerek üç ayların dolayısı ile Regaip Kandilinin önemini ifade etmiştir”

 

“Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandilinin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Regaip Kandilini ifa ettiğimiz gecede insanların kalbine bolluk, bereket, iyilik ve sevgi dolar. Bu aylarda insanlar daha hoşgörülü davranır. Merhamet, yardımlaşma, dayanışma gibi insani duygular tavan yapar. Bu aylarda toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşlik daha da pekişir. Bu mübarek ve kutlu günde polis ve asker tüm şehitlerimizi unutmadık, Peygamber efendimiz (S.A.V) ile  tüm şehitlerimizin ruhlarını  hatim ve dua’larımızla yad ediyoruz. Bütün İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini kutluyor, bu özel günlerin ülkemiz ve İslam coğrafyasında huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş