Aktaş, Bulgaristan heyetini ağırladı

Bursa Bal-Göç Genel Merkezin davetlisi olarak iftar yemeğine katılmak üzere Bursa’ya gelen ve İnegöl’e de bir ziyaret gerçekleştiren Bulgaristan Novipazar Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Rufad ile Bulgaristan’ın Kaolınova Belediye Başkanı Nida Ahmedov İnegöl Bal-Göç yönetimiyle birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 01.07.2014
938
A+
A-

Novi Pazar’ın 20-25 bin nüfuslu küçük bir ilçe olduğunu, nüfus ve ekonomik yapısı itibariyle iki şehir arasında ciddi farklar olduğunu söyleyen Novipazar Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Rufad, her iki şehirde de aynı soydaşların yaşadığını ve kültürel bağları arttırmak istediklerini belirtti.

 

Novi Pazar’ın İnegöl’ün 5. kardeş şehri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yaptığı açıklamada, Balkan coğrafyasına çok önem verdiklerini ve buralarda hizmetlerinin olduğunu belirtti. Aktaş, Balkanlara her zaman moral desteği vereceklerini, maddi ve manevi yanlarında olacaklarını söyleyerek, “İnegöl aynı zamanda bir Balkan şehri. Balkanlar bizim kardeşimizdir” dedi. Orada yaşayan herkesin İnegöl’de bir parçası olduğunu ifade eden Aktaş;  Bu akraba toplumların birbirine yakınlaşması ile ilgili çalışmaların her zaman sürdürüldüğünü kaydetti. Aktaş, “Bizler her zaman göçmen dostlarımızın yanında olacağız, onlara moral desteği vereceğiz. Maddi ve manevi yanlarında olacağız. Sadece sosyal ve kültürel çalışmalarla değil, yanlarında olarak da onlara sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.






 

Bu konuda Bal-Göç’ün de kendilerini desteklediğini bildiren Başkan Aktaş, bu çalışmaların artarak devam etmesi temennisiyle Balkanlarda yaşayan tüm soydaşların Ramazanını kutladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş