Belediye’den çevreyi kirletenlere sitem

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı öncesinde şehrin dört bir köşesinde yapılan temizlikten eser kalmadı. Vatandaşların özellikle Şipali dere boyu çevresinde yapılan temizlik çalışmalarına duyarsız kalması ve çevreyi yeniden kirletmesi ekipleri hayrete düşürdü.

Yayınlama: 09.10.2015
512
A+
A-

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “İnegöl Belediyesi olarak özellikle son dönemde çevre temizliği çalışmalarımızda ısrarlı davranıyoruz. Gerek şehir merkezi gerekse kırsal alanlarda ekiplerimiz rutin temizlik çalışmalarını yapıyorlar. Bunun yanında mobilya sanayiinde de dönem dönem genel temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ancak yapılan temizlik çalışmalarının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen geri dönüp baktığımızda sanki hiç temizlik yapılmamış gibi bir manzarayla karşılaşılması, yapılan hizmete sahip çıkılmaması ve özellikle halkımızın duyarsız davranması belediye olarak bizleri üzüyor” dedi.

 

Daha önce de çevreye moloz dökülmemesi ve sanayi atıkları hakkında sık sık uyarılarda bulunduklarını belirten Kansu; “ Halkımızdan zor bir şey istediğimizi sanmıyoruz. Çevre bilinci olan her birey kendi evinin temizliğini dert ettiği kadar yaşadığı çevrenin temizliğini de dert edinmelidir. Çevremizi kendi tasarrufumuzdaymış gibi hoyratça kullanmanın hem bugün için bizlere hem de yarınlar için gelecek nesillerimize zarar vereceğini bilmeliyiz. Eğer insan çevre bilincine sahip değilse, yaşadığı dünyayı kendisinden sonra başkalarının da kullanacağını idrak edemez. Hâlbuki çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Bu konuda halkımızı biraz daha duyarlı olamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.






 

Özellikle çevre kirliliğine sebep vermemek adına Kurban Bayramı öncesinde İnegöl’ün muhtelif yerlerine 130 adet kurban atık kuyusu açtıklarını belirten Kansu; “Halkımızın kurban atıklarını imha etmesine olanak sağlamış olmamıza rağmen bayramdan kısa bir süre sonra ekiplerimiz temizliği yapılmış bölgelerde etrafa saçılmış atıklarla karşılaşmışlardır. Doğal yaşam için riskler taşıyan ve sadece çevreyi değil insan sağlığını da tehdit eden boyuta ulaşan çevre kirliliğiyle her ne kadar mücadele edilse de halkımız bu işe sahip çıkmazsa temizlik çalışmalarıyla bir ilerleme kaydedemeyiz. Bu çevre kirliliği sorununun önüne geçilebilmesi için her vatandaşımızın kendi üzerine düşen görevleri olduğunu bilmesi gerekmektedir” dedi.

 

Bayram öncesinde çevre temizliği yapılan Şipali dere boyunda bayramdan sonra yeniden bir temizlik yapıldığını ve bu temizlikte o bölgeden 15 kamyon kadar çöp toplandığını aktaran Kansu; “Çevremize sahip çıkmak ve kirletmemek konusunda birey olarak hepimiz üzerimize düşen gayreti göstermeliyiz. Bu şehir hepimizin. Şehrimize sahip çıkmalıyız. Geleceğimize yaşanabilir bir İnegöl bırakmak için her bir vatandaşımız sorumluluklarını yerine getirmelidir. Halkımızdan bu konuda duyarlılık beklediğimizi bir kez daha bu vesileyle dile getirmek istiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş