Alkol ve madde bağımlılığına dikkat!

İnegöl Kent Konseyi ve İnegöl Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen Koruyu Aile Seminerleri kapsamında dün 4. konferans gerçekleştirildi. Alkol ve madde bağımlılığı konferansında konuşan rehber öğretmen Mehmet Kılıç, 472 bin ortaokul öğrencisinin sigara, 499 bin ortaokul öğrencisinin de alkol kullandığını söyledi. 87 bin ortaokul öğrencisinin son 3 ay içerisinde uyuşturucu madde kullandığını belirten Kılıç, “Oranlar son derece korkutucu” dedi.

Yayınlama: 04.01.2016
473
A+
A-

İnegöl Kent Konseyi’nin ailelere yönelik eğitim seminerleri sürüyor. Bugün 14.00’da Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen Alkol ve madde bağımlılığı konferansında, rehber öğretmen Mehmet Kılıç ülkemizde sigara, uyuşturucu ve alkol kullanımına ilişkin oranları açıklayarak çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi.

 

472 BİN ÖĞRENCİ SİGARA BAĞIMLISI






Alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili rakamsal verileri paylaşarak konferansa başlayan Mehmet Kılıç, bu konuyla ilgili en geniş kapsamlı çalışmanın TBMM’nin yaptığı ve 260 okulda 26 bin öğrenci ile gerçekleştirilen çalışma olduğunu söyledi. Çalışmanın çarpıcı sonuçlarını açıklayan Kılıç, şöyle konuştu: “Bu çalışmaya göre, sigara kullanan kız öğrencilerin oranı yüzde 7,5 oranında sigara kullanıyor. Erkeklerde bu oran yüzde 21,8. Ortaöğretim düzeyindeki tüm öğrencilere bu sayıyı oranladığımızda, 472 bin öğrenci yapıyor.”

 

499 BİN ÖĞRENCİ ALKOL KULLANIYOR

“Son 1 ayda alkol ve alkollü madde kullanan öğrenci sayısı bayanlarda yüzde 10,6, erkeklerde yüzde 31,5. Toplam öğrenci sayısına vurduğumuzda 499 bin öğrenci alkol kullanmış son bir ay içerisinde.”

 

87 BİN ÖĞRENCİ UYUŞTURUCU KULLANIYOR

“Uyuşturucu maddeleri kullanma oranına baktığımızda ise kız öğrencilerde yüzde 1, erkeklerde yüzde 4,3. Tabi bunlar ifade edilenler. Bir de kayıt altına alınmayan, ifade edilemeyen var. 87 bin öğrenci son 3 ay içerisinde uyuşturucu madde kullanmış. Oranlar son derece korkutucu.”

 

YAŞAM KALİTESİYLE BİRLİKTE BAĞIMLILIKLAR DA YÜKSELDİ

Eski dönemlerle kıyaslandığında günümüzde ailelerin daha da zenginleştiğini ve varlıklı hale geldiğini ifade eden Mehmet Kılıç, bununla birlikte yaşam kalitesinin de yükseldiğini söyledi. “Yaşam kalitesi yükseldi ama bağımlılıklar da artmaya başladı” diyen Kılıç, “Daha fazla bağımlılığımız var. İnternet bağımlılığı, marka bağımlılığı, televizyon bağımlılığı gibi gençleri olumsuz davranışlara sevk eden bağımlılıklar arttı. Daha zenginiz, her şeye daha rahat ulaşıyoruz, ama buna rağmen bağımlılıklarımız arttı. Hayat boşluk kaldırmıyor, o boşluklar bir şekilde doluyor. Aileler olarak çocukların hayatında var olan boşlukları biz doldurmadığımızda, başkaları dolduruyor. Ya televizyon, ya medya, ya internet ya da arkadaş ortamı. O zaman bize düşen çocuklarımızın hayatındaki bu boşlukları daha kaliteli ve değerli şeylerle doldurabilmek. Zehir tacirleri de bu boşlukları çok iyi dolduruyor. Ama biz o boşlukları değerlerle, öz kültürümüzle, dini altyapıyla doldurursak bu zehre ve tehlikelere karşı bir panzehir oluşturmuş oluruz. Çocuklarımızın kendilerini koruyacak bu panzehire ihtiyacı var” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş