ALMANYA’DAKİ PATLAMADA ÖLEN KİŞİNİN İNEGÖLLÜ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Almanya Berlin’de seyir halinde patlayan araç, Almanya gündemine oturmuştu. Patlayan araç içerisinde bulunan Türk Kökenli Mesut Ter’in İnegöllü olduğu öğrenildi.

Yayınlama: 17.03.2016
565
A+
A-

Almanya’da iddiaya göre Rus mafyasının aracına bomba koyarak öldürdüğü kişinin İnegöllü Mesut Ter olduğu öğrenildi.

 

Kentin Charlottenburg semtindeki Bismarck Caddesi’nde seyir halindeyken patlayan aracın, terör saldırısı amacıyla infilak ettirildiğinden şüphelenildi.






 

Olayı soruşturan polis ve savcılık, olayın mafya hesaplaşması cinayeti olduğu düşüncesiyle hareket ediyor. Berlin Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner, ‘cinayet’ üzerinde durduklarını söyledi. Patlayan araçta ölen sürücünün kimliğinin Mesut Ter olduğu belirlendi.

 

Mesut Ter’in kullandığı araca Rus mafyasının bombayı yerleştirmiş olabileceğinden şüpheleniliyor. Savcılık sözcüsü Steltner, bombanın aracın altına yerleştirildiğini belirtti ve “Biz cinayetin aracın altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu işlendiğinden hareket ediyoruz” dedi.

 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, lüks bir araçtan inen ve doktor olduğu sanılan başka bir sürücü patlamada ölen kişiye ilk müdahaleyi yaptı. Ancak sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Öte yandan, Rus mafyasının hedef alarak aracına bomba koyup öldürdüğü Mesut Ter’in İnegöllü olduğu öğrenildi.

 

Gideceği umre ziyareti öncesinde kendisini uğurlamak için İnegöl’e geleceğini bildiren oğlu Mesut Ter’i beklerken vefat haberini alan gözü anne Fatma Ter, “1972 senesinde 8 aylıkken onu Almanya´ya götürdüm. 3 çocuğum var. Hiçbirinin düşmanı yoktu. Kimseyi incitmezdi. Kim koydu bombayı, nasıl öldürdüler bilmiyoruz. Kız kardeşi ve oğlan kardeşi aynı bölgede oturmakta idi. 2 Sene önce babasını kaybettiğimiz için ben İnegöl’e geldim. Bir hafta sonra buraya gelecekti. Evlenip boşanmıştı. 20 yaşında bir kızı vardı. Kesinlikle ortaya atılan iddialara katılmıyorum. Oğlum hayırsever, insan sevgisi taşıyan, vatanını seven mert biri idi. Şok oldum. Şubat ayı içersinde telefonla görüşmüştüm. Gayet iyi idi. Babasının 2. ölüm yıldönümü olan 17 Nisan’da gitmeyi planladığım Umre ziyaretim için gelerek beni uğurlayacağını söylemişti. Gelmesini beklerken ölüm haberini aldım. Çok üzüntülüyüm” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş