Anne Dostu Hastane Programı

İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca (THSK) Ankara’da düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılarak katılımcılara faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

Yayınlama: 27.02.2016
445
A+
A-

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca (THSK), sağlık hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan “Anne Dostu Hastane Programı”na ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda anne dostu hastane modelini uygulayan Bursa-İnegöl, İzmir Urla, Manisa’dan Merkez Efendi, Turgutlu ve Akhisar Devlet Hastanelerinden gelen yöneticiler, katılımcılara faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

THSK Başkan Yardımcısı Gülsüm Nurhan İnce, Ankara The Green Park Hotel’de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, doğum eyleminin “yaşamın en güzel anı” olduğunu söyledi.






 

Anne Dostu Hastane modelinin geçen yıl 5 pilot hastanede uygulamaya başlandığını anlatan ve İnegöl’ün de bunlardan bir tanesi olduğunu belirten İnce, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

81 İLDE YAYGINLAŞTIRILMALI

THSK Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Sema Savisoğlu da doğum sırasında anne ölümlerine ilişkin bilgi vererek, bunları önlemek ve normal doğumu özendirmek için “Anne Dostu Hastane” modelinin 81 ilde yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

 

8 HASTANE DAHA BAŞVURUDA BULUNDU

THSK Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Emre Yatman da programı uygulamak için 8 hastanenin daha başvuruda bulunduğunu belirterek, bu hastanelerin uygun kriterleri taşıyıp taşımadıklarının değerlendirileceği bilgisini paylaştı.

 

ANNE DOSTU HASTANELER

Anne dostu hastane modelinde mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulması esas alınıyor. Normal doğumu özendirmenin ve müdahale oranlarını azaltmanın hedeflendiği program, yanında uygun bir refakatçi ile gebelerin kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeleri ve hareket özgürlüklerinin sağlanmasını içeriyor. Anne dostu hastanelerde poliklinik, eğitim, danışmanlık ve doğum hizmeti verilen ortamların ulusal standartlara uygun hazırlanması, mahremiyet beklentilerinin itinayla karşılanması, hijyen ve konfor standartlarının yüksek tutulması, hizmet sunumu için gerekli insan kaynakları ve lojistik destek optimum düzeyde olması gibi kriterler esas alınıyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş