Ardahan Protokolünden İnegöl’e ziyaret

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kardeş Şehir protokol imzasının ardından İnegöl’ü ziyaret etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 03.04.2015
944
A+
A-

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci’yi İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve eskiden Ardahan da görev yapan Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan karşıladı.

 

Serhat Camii’nde kılanan Cuma namazının ardından Ardahan Protokolü’ne Celal İnegöl Köftecisi’nde






köfte ikramı gerçekleştirildi.

 

ULU ŞEHİR VE SERHAT ŞEHİR KARDEŞ OLDU

Ardahanlı vatandaşların İnegöl’de iş verir potansiyele gelmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu ve Bursa’ya geliş amaçlarının Bursa ve Ardahan’ın kardeş protokolü imzalamak olduğunu belirten Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “Bugün tarihi şehrimiz, Ulu şehrimiz Bursa’dayız. Buraya asıl geliş nedenimiz; Serhat şehrimiz Ardahan ile Ulu şehrimiz Bursa’mızın kardeş şehir olması. Bu kapsamda protokol imzalandı. Bursa’ya gelince İnegöl’e gelmemek mümkün değil. Çünkü, özellikle Posof ve Ardahanlı hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir yer İnegöl. Bildiğim kadarı ile İnegöl’e dışarıdan en fazla gelen nüfus Ardahanlıların. Hemşerilerimizi burada görmek, özellikle aş için iş için gelen insanlarımızı burada aş veren iş veren olarak görmek bizleri çok mutlu ediyor. Güzelde bir ev sahipliği yaptılar. İnşallah buradan hem Ardahanlılar  hem Posoflular, İnegöllüleri bizim oralar getirir ve bizlerde onları misafir ederiz diyoruz. Gayette lezzetli İnegöl Köftesi yedik. Artık sık sık geleceğiz” dedi.

 

MİSAFİRPERVELİK İÇİN TEŞEKKÜR

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy misafirperverlik örneği gösteren Bursa ve İnegöllülere teşekkür ederek, “Bursa ve İnegöl’de olmaktan son derece mutluyuz. Gerçekten bizi onurlandıran çok kuvvetli başlar var. Çok güzel insanlarımız ile güzel müesseselerle burada karşılıyoruz. Özellikle Posof’un nüfusunun, 5 katı nüfusu İnegöl’de yaşıyor. Ardahan’ın toplam nüfusunun tamamı kadar bir nüfus Bursa’da yaşıyor. Dolayısı ile Serhat Şehir ve Ulu Şehir Bursa’nın böyle bir kuvvetli bağı var. İki gündür bizde burada Bursa Federasyonu ve Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İnegöl Kaymakamlığımız ve hemşerilerimiz çok güzel misafirperverlik örneği gösterdiler. Çok teşekkür ediyoruz”

 

ARDAHAN İÇİN FIRSATLAR DOĞUYOR

“Şimdi buradan biriken sermaye, tecrübe ve oluşan sinerjiyi biz orada paylaşmak istiyoruz. Çünkü Türkiye gelişiyor. Ardahan’da da fırsatlar doğuyor. Yeni gelişen yerlerde çok önemli fırsatlar vardır. Devletler arası sınır kapıları oluşuyor. Bunun fırsata dönüşmesi lazım. Bu işi bilen işletmecimiz, üreticimiz ve girişimcilerimizin Ardahan’da inşallah bu konuda gayretleri olur. Çeşitli tecrübelerini aktarırlar ve işbirliği olur. Bunun için buradayız. Tabi bunun sosyal, kültürel ve sportif yansımaları da olacaktır. İnşallah buna bir başlangıç olmaya vesile olmuş oluruz. Hayırlı olur diye düşünüyoruz” dedi.

 

ARDAHAN İÇİN GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIM

Ardahanlı olan Bursa AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Nurcan Özdemir, “Ben şu anda kendimi Ardahan’da gibi hissediyorum Çünkü Ardahan protokolünün neredeyse tamamı burada. Çok mutluyum. İnşallah çıkmış olduğum yolda ilerlersem, belki Ardahan Milletvekili olmayacağım ama Bursa’nın Milletvekili olacağım. Ardahan için de güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Kendileri için inşallah hayırlı olur” dedi.

 

ARDAHANLILAR MEMLEKETLERİNE SAHİP ÇIKSIN

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, “Burada olmaktan mutluyum. Özellikle hemşerilerimizin buradaki konumlarını görünce daha da mutlu olduk. Benim bir dileğim var; Ardahanlılar kendi memleketlerini unutmasınlar. Memleketlerine sahip çıkmaları ve yatırımcı olarak dönmelerini istiyorum. Çünkü biz sizin adınıza oradayız. Gelirseniz hep birlikte kazanırız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş