Atatürk koşusu sona erdi

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde düzenlenen İnegöl Okullar Arası 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu final yarışı, 57 takım ve 296 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yayınlama: 25.12.2015
1.277
A+
A-

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde düzenlenen İnegöl Okullar Arası 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu, dün Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde gerçekleştirildi. 57 takım ve 296 sporcunun kıyasıya yarıştığı kros müsabakalarında dereceye giren öğrenciler ve takımlar, Belediyespor Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile kupa ve madalyalarına kavuştular.

 

GELENEKSEL OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR






Kros müsabakalarının ardından gerçekleştirilen ödül töreni esnasında bir konuşma yapan İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 80. yılı anısına bu yarışmalar gerçekleştiriliyor. Her yıl 27 Aralık’ta yapılan Büyük Atatürk koşusunun ilçe finalini gerçekleştiriyoruz. Arkasından ilde bir final olacak. Sonra Türkiye Şampiyonası… Bizim kategorimizde normalde okul öğrencileri değil daha büyük sporcular için yarışma yapılıyor. Biz bunu her yıl geleneksel olarak ilçemizde Büyük Atatürk Koşusu adı altında yapıyoruz. Bu sene katılan sporcu sayısı 296. Çok iyi bir rakam. Bu, çocukların ve okulların bu işe ciddiyetle baktıklarını gösteriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemiz sponsor oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

1200 METRE KÜÇÜK KIZLAR

1200 metre küçük kızlar kategorisi ferdi sıralamasına göre; Atatürk Ortaokulu’ndan Sude Tufan birinci, Alanyurt Ortaokulu’ndan Hilal Akbulut ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Aslı Uslu üçüncü, 80. Yıl Ortaokulu’ndan Meryem Özkan dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; 80. Yıl Ortaokulu birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu ikinci, Alanyurt Ortaokulu üçüncü, Dumlupınar Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

1500 METRE KÜÇÜK ERKEKLER

1500 metre küçük erkekler kategorisi ferdi sıralamasına göre; Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Samet Bozkurt birinci, Selçuk Yakşi Ortaokulu’ndan Samet Bacak ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Mustafa Özdemir üçüncü, İstaş Kentaş Ortaokulu’ndan Ömer Faruk Köse ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, Alanyurt Ortaokulu ikinci, İstaş Kentaş Ortaokulu üçüncü, 80. Yıl Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

2000 METRE YILDIZ KIZLAR

2000 metre yıldız kızlar kategorisi ferdi sıralamasına göre; Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Ebrar Bayram birinci, M.M. Samda Ortaokulu’ndan Merve Aslantaş ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Hatice Keleş üçüncü, 80. Yıl Ortaokulu’ndan Rabia Okutan dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, 80. Yıl Ortaokulu ikinci, Huzur Ortaokulu üçüncü, Alanyurt Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

3000 METRE YILDIZ ERKEKLER

3000 metre yıldız erkekler kategorisi ferdi sıralamasına göre; Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Azat Karasu birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Berkay Budak ikinci, Alanyurt Ortaokulu’ndan Emirhan Koç üçüncü, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Murat Adıkanlı dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ikinci, H. Salih Yıldız İ.H.O.O. üçüncü, 80. Yıl Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

3000 METRE GENÇ KIZLAR

3000 metre genç kızlar kategorisi ferdi sıralamasına göre; Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nden Azime Alan birinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Eslem Gezen ikinci, Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nden Meliha Vahapoğlu üçüncü, Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nden Büşra Yerli dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi birinci, Spor Lisesi ikinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi üçüncü, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

 

5000 METRE GENÇ ERKEKLER

5000 metre genç erkekler kategorisi ferdi sıralamasına göre; Spor Lisesi’nden Yunus Emre Akkuş birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Adem Derebaşı ikinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nden Onur İnan üçüncü, Spor Lisesi’nden Ümit Sancak dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Spor Lisesi birinci, Dörtçelik M.T.A.L. ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş