BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’NUN ROMAN DANIŞMANI METİN ÖZÇERİ “CUMHURBAŞKANI ROMANLARIN ÖNÜNÜ AÇTI”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Roman Danışmanı Metin Özçeri, ilçemizi ziyaret ederek Roman vatandaşlar ile bir araya geldi. İnegöl Roman Kültürünü Koruma Derneği’nde Roman vatandaşlara seslenen Özçeri, “Mahallelerimiz artık içine kapandı. Mesleklerimizi kaybettik. Çocuklarımız işsiz, eğitimsiz. Eğitim olmadığı yerde istihdam da olmuyor. Her mahallemizde artık uyuşturucu almış başını gidiyor. Bütün bunların önüne geçmek için mutlaka devlet katkısı olması gerekir. Sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız, bir hükümet projesi olan Kardeşlik ve Birlik Projesi’ni başlatarak, Romanları da buna dâhil ederek, Romanların da artık bu ülkede görünür olmasını ve sorunlarının bertaraf edilmesinin yolunu açtı” dedi

Yayınlama: 10.11.2015
1.075
A+
A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Roman Danışmanı Metin Özçeri, İnegöl Roman Kürltürünü Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti.

 

BİZ BU VATANDA YÜZYILLARDIR VARIZ






Dernek binasında Roman vatandaşlara seslenen Özçeri, “Kanuni Sultan Süleyman Romanlara sancaktarlık vermiş. Balkanlarda, İstanbul’un ve Edirne’nin düşmemesi için Roman toplumu çok önemli katkılar koymuş. Çanakkale harbinde Balkanlardan gelen 3 bine yakın Roman vatandaş, Çanakkale’de şehit düşmüş. Gelibolu’da ve Çanakkale’de oturan ayrıca başka yerlerde ikamet eden Roman vatandaşlar, Çanakkale’de şehit düşmüşler. Kore’de, Kıbrıs’ta bir fiil bulunmuşlar. Terörle mücadele kapsamında birçok Roman vatandaş şehit düşmüştür. Demek istediğim şu; biz bu vatanda sığıntı değiliz. Biz kanımızla, canımızla bu toprakları vatan edindik. Bu bayrağı kendimize bayrak edindik. Kimse bizi sığıntı olarak görmesin. Şimdi bizlerin bunu anlatması lazım. Bunu devlette bilmiyor. Hükümet nezrindeki idarecilerde bilmiyor, bunu ifade edelim her yerde. Bizim sorunlarımız siyasi değil. Biz ön yargılardan yorulduk. Üzerimizdeki ön yargıların kaldırılıp, artık ülkede eşit vatandaş muamelesi görmek istiyoruz. Bu anlamda sosyal dışlanma sebebiyle birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Bunları çözme noktasında mutlaka devletin katkı koyması gerekiyor, devlet politikası olması gerekiyor. Mahallelerimiz artık içine kapandı. Mesleklerimizi kaybettik. Çocuklarımız işsiz, eğitimsiz. Eğitim olmadığı yerde istihdam da olmuyor. Her mahallemizde artık uyuşturucu almış başını gidiyor. Bütün bunların önüne geçmek için mutlaka devlet katkısı olması gerekir. Sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız, bir hükümet projesi olan Kardeşlik ve Birlik Projesi’ni başlatarak, Romanları da buna dâhil ederek, Romanların da artık bu ülkede görünür olmasını ve sorunlarının bertaraf edilmesinin yolunu açtı. Fakat biz şunu ifade etmeliyiz; bizim sorunlarımız siyasi değil. Biz bu vatanda yüzyıllardır varız. Bu vatanın bayrağının rengine kanımızı, toprağına da kanımızı dökmüşüz. Bunu yaparken de Allah için yapmışız. Şimdi artık eşit yurttaş muamelesi görmek istiyoruz. Bu kadar basit yani” dedi.

 

EĞİTİM ALANINDA MÜCADELELER VERECEĞİZ

Konuşmalarına devam eden Özçeri, “Eğitim alanında mücadeleler vereceğiz. Şimdi bu aşamadan sonra üniversiteli çocuklarımızın istihdam edilmesi noktasında, yine mahallelerimizde etüt evleri açılması noktasında, Halk Eğitim ve Milli Eğitim ile işbirliğinde çalışarak meslek edindirme kursları açılmasında öncülük tanıyacağız inşallah. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

KİM ROMAN TOPLUMUNDAN KENDİNİ ÜSTÜN GÖRÜYORSA, BİLİN Kİ O ŞEYTANLAŞMIŞTIR

“Ne Romanlığımızdan ne de Çingeneliğimizden utanmayalım” sözleri ile konuşmasını sürdüren Özçeri, “Biz bunu kendimiz seçmedik. Bunu Allah takdir etti. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Üstünlük Allah’a yakın olma derecesidir. Bizi beğenmeyenler ne kadar iddia da etse biz kardeşiniziz. Aynı anadan, aynı babadan geldik. Hiç itiraz etmeyin. Kim ki Roman toplumundan kendini üstün görüyorsa, bilin ki o şeytanlaşmıştır, enaniyet içindedir. Biz Afrika da siyahî bir köle de olabilirdik. Eskiden söylemeye utanırdık Roman olduğumuzu. Çünkü bir baskı altındaydık. Artık bunun utanılacak bir tarafı yok, Allah bizi böyle yarattı. Dolayısıyla elimizden geleni yapacağız, mücadele edeceğiz” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş