Basın İl Müdürlüğü’nden pul sergisi

Bursa Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 94’ncü, İl Müdürlüğünün açılışının 2’nci yılı nedeniyle PTT Başmüdürlüğü işbirliğiyle “İletişim Temalı Posta Pulları Sergisi”ni 7 Haziran tarihinde Ördekli Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı.

Yayınlama: 09.06.2014
1.112
A+
A-

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Basın-Yayın Ve Enformasyon İl Müdürü Kadir Akarkaya, PTT Başmüdürü Osman Tekin, Başmüdür Yardımcısı Hasan Olcay ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Vali Münir Karaloğlu, serginin iletişim ve medya açısından ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Cumhuriyet kurulmadan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün kurulmasının basının önemini ortaya koyduğunu ifade ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.






Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bugün 7 Haziran 2014. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 94. Yıldönümü. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli kurumlarından biridir. Basın, devletle halk arasında iletişimi sağlayan en iyi unsurlardan biridir. Basın ne kadar sağlam olursa demokrasimiz de o kadar güçlü olur. Bu anlamda 7 Haziran 1920’de Matbuat ve İstihbarat Müdüriyet-i Umumiyesi olarak kurulmuştur. Daha sonra 18 Haziran 1984’te Basın-Yayın ve Genel Müdürlüğü olarak teşkilatlanmıştır. Biz de bu yıldönümünde ilk defa iletişim pulları açma kararı verdik. PTT Başmüdürlüğüyle ortaklaşa iletişim pulları sergilemiş bulunuyoruz. Ayrıca bugün bizim için mutlu bir gün. İl Müdürlüğümüzün kuruluşunun 2. Yıldönümünü de kutluyoruz. Bizler İl Müdürlüğü olarak yerel basının güçlenmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bursa medyasının Türkiye genelinde ön sırada olmasından gurur duyuyoruz. Güçlü bir basınımız var.  Merkezde 9 günlük, 8 haftalık, 5 on beş günlük, 5 aylık, ilçelerimizde de 52 adet gazete yayınlanmaktadır. Toplam 161 basın-yayın kuruluşu faaliyet göstermekte olup,  Bursa basını 340’ı basın kartı sahibi 1000 çalışanı ile halkımıza hizmet vermektedir. Buraya teşrif ettiniz, bizleri onurlandırdınız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

PTT Başmüdürü Osman Tekin konuşmasında pulun bir kültür mirası ve tarihin belleği olması açısından önemli olduğunu belirterek, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün ve Bursa İl Müdürlüğünün kuruluş yıldönümünü ölümsüzleştirmek ve tarihin belleğinde yer alması için kişisel pul hazırladıklarından bahsederek, kuruluş yıldönümünü kutladı.

 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Akarkaya, Karaloğlu’na kuruluş yıldönümü anısına hazırlanan kişisel pul panosunu takdim etti. Akarkaya ayrıca, sergiye katkı sağlayan PTT Başmüdürü Osman Tekin, Filatelist Saadettin Kayserilioğlu, Nihat Çimrin, Ceyhun Altun ve Hasan Olcay’a birer plaket takdim ederek, teşekkür etti.

 

Toplam 14 panonun yer aldığı sergide, iletişimde elektrik ve elektroniğin gelişimi, iletişim, iletişim-taşıtlar temalı pullar sergileniyor. Sergide ayrıca, Genel Müdürlüğümüzün 70. ve 80. Kuruluş yıldönümü anısına bastırılan özel pullar da yer alıyor. Sergi,  12 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş