BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM YAĞIYOR

Hayrat Vakfı İnegöl Şubesi tarafından tertip edilerek hayırsever vatandaşların katkıları ile hazırlanan giyim ve gıda’dan oluşan 2 TIR, Bayırbucak Türklerine destek olma amacıyla geçtiğimiz gün yola çıktı.

Yayınlama: 06.01.2016
496
A+
A-

Tırları uğurlama törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Hayrta Vakfı İnegöl Şube Temsilcisi İbrahim Şahin ve Hayrat Vakfı yöneticileri katıldı.

 

Törende ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yine çok hayırlı bir iş için, hayırlı bir yardım faaliyet için  bir araya geldik. Öncelikle ben Hayrat Vakfı’na ve bu işin bağışını yapan hayırseverlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu milletin evlatları Allah’a hamdolsun hem yurt içindeki doğal afet ve benzeri konularla alakalı işlere sahip çıkıyor ve beraberinde de bütün Müslüman coğrafyasına sahip çıkıyor. Bugün Bayırbucak Türkleri ile alakalı Hayrat Vakfı’nın hayırseverler marifeti ile yapmış olduğu çalışmanın 2 TIR’ı gönderim için buraya geldik. Böyle hayırlı bir işte bizde bulunmak istedik. Sağolsun kendileri davet ettiler. Temennimiz duamız Suriye’deki yaşananların bitmesi. Bizi manevi olarak yaralıyor. Ekonomik anlamından özellikle İnegöl için mobilya anlamında büyük yaralar açıyor” dedi.






 

Bölgedeki insanların ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini ifade eden Aktaş, “Hayat devam ediyor. Ordaki insanların ihtiyaçları devam ediyor. Oradaki çocukların, kadınların ve yaşlıların halini televizyonlarda izliyoruz. Birgün Allah göstermesin aynı durumlara düşebiliriz. Dolayısıyla da bu manada bu milletin evlatları ciddi manada sahip çıktığını biz her ortamda görüyoruz. Ben hayrat Vakfı’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Hayrat Vakfı İnegöl Şube Sorumlusu İbrahim Şahin ise, “4 Yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan Suriye’deki acı tablo hepimizin yüreklerini gün geçtikçe daha da kanatıyor. Batının ikiyüzlülüğü ve menfaatleri uğruna maalesef dünyada Müslüman coğrafyada kan, gözyaşı ve zulüm eksik olmuyor. En büyük temennimiz ve gayretimiz ise bu kan ve zulmün gözyaşlarının bir an önce bitmesidir. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak bu zulmün başlangıcından itibaren orada ki kardeşlerimize uzanan bir el olmayı sürdürme çabası ve gayretindeyiz. Bugün de 2 yardım tırımız birisi gıda malzemesi, diğeri kışlık elbise ve battaniye olmak üzere Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarına katkı sağlamak üzere sizlerin maddi ve manevi destekleriyle hazırlandı. Bizler Hayrat Vakfı İnsani Yardım Derneği ve Rehber-Der olarak bu hizmete vesile olan Bursa Büyükşehir Belediyesine, İnegöl Belediyesi’ne, tüm Hayrat Vakfı gönüllülerine, sivil toplum kuruluşlarımıza ve emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Üzerimizdeki bu vazifeyi Allah rızasına uygun bir şekilde yerine getirmeyi dua ve niyaz ediyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş