Belediye çalışanlarına iş güvenliği anlatıldı

İnegöl Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği toplantısı düzenlendi. Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen toplantıda, iş sağlığı güvenliği uzmanı Pınar Buldu İnegöl Belediyesi çalışanlarını iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilgilendirdi.

Yayınlama: 18.08.2015
567
A+
A-

Yaklaşık 200 çalışanın katıldığı toplantıda iş kazalarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler ele alınırken, olası riskler konusunda da personele yönelik bilgilendirme yapıldı.

 

İSG Uzmanı Buldu, toplantıda yaptığı sunumda kanun gereği tüm işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorumluluklar yüklendiğini söyledi.






 

RİSK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Bulgu; “İş kazaları, gerek çalışanların kendi hatalarından gerekse iş yerindeki yetersizliklerden kaynaklanabilir. Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bir takım risk değerlendirme çalışmaları yapıldı. Dolayısıyla önce bu risk değerlendirme çalışmaları daha sonrada kişinin güvenliğini sağlayıcı donanımlar çerçevesinde işveren, çalışanlar ve biz İSG kurumları ortak çalışmalara girmektedir” dedi.

 

ÇEVREYİ KORUMA DURUMUNU DA KAPSAMAKTADIR

Bulgu son olarak; “İş Sağlığı ve Güvenliği son yıllarda yaşanan iş kazaları ve beraberinde getirdiği sakat kalma ya da ölüm ile sonuçlanmalarından dolayı, oldukça önemli hale gelmiş çalışanları korumaya yönelik olarak kanun ve yönetmeliklerle desteklenmiştir. İSG Genel olarak ise, sadece çalışanı koruma konusunu değil; bunun yanında iş yerini ve işin gerçekleştirildiği çevreyi koruma durumunu da kapsamaktadır. Bu sebeple İş Sağlığı ve Güvenliği amaçlı yapılan metotlu çalışmaları gerekli kılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Toplantı sonunda personel arasında yapılan oylama sonucu çalışanların arasından bir iş güvenlik temsilcisi ve yardımcısı seçildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş