Belediye’den yavru hayvanlara yardım eli

Soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan özellikle yavru sokak hayvanlarına Belediye sahip çıktı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 01.01.2015
709
A+
A-

20 cm’yi aşan kar kalınlığı ve özellikle geceleri etkisini arttıran ve daha çok hissedilen soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan yavru kedi ve köpeklere İnegöl Belediyesi sahip çıktı. 

 

HAVA SICAKLIĞI YÜKSELİNCE BIRAKACAĞIZ






Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “Sokakta yaşayan yavru hayvanların  zaten zor olan yaşamları havaların soğumasıyla iyice zorlaşmış durumda.  Belediye olarak hayvan barınağımızda sokak hayvanlarını barındırmaktayız. Ancak şimdi havaların çok soğuk olması ve aşırı kar yağışı nedeniyle  kapasitemizin üzerinde sokak hayvanını barındırmak zorunda kalıyoruz. Çünkü yavru hayvanları sokağa ancak hava sıcaklığı yükselince bırakacağız” dedi.

 

YA BİLDİRSİNLER YA DA BARINAĞA GETİRSİNLER

Barınaktaki hayvanları korumak için altlarına tahta paletler koyup, battaniyeler serdiklerini söyleyen Şahin, “Yavru kedi ve köpeklerin soğuktan mutlaka korunması gerekiyor. Yavruların direnci yetişkinlere göre daha düşük. Bu dönem yavrular, soğukta dışarıda kaldıklarında çoğunlukla hayatlarını kaybederler. Vatandaşlarımızın dışarıda yardıma muhtaç hayvanları gördükleri taktirde, Alo 153 nolu telefondan bizlere bildirmelerini, yada bizzat hayvan barınağına getirmelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

 

ARAÇLARA BİNMEDEN KONTROL EDİN

Şahin ayrıca, sürücülerin araçlarının motorunu çalıştırmadan önce korna çalmalarını veya kaputa vurmalarını isteyerek, “Soğuk havalarda özellikle kediler araçların motor bölümlerine sığınıyorlar. Motor çalışınca hem kedi, hem de motor aksamı zarar görüyor” diyerek uyarıda bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş