Bilgi kültür evi sayısı 13’e yükseldi

Daha önce birçok mahallede Bilgi Kültür Evi açılışını gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, çalışmalarını hızlandırarak Kurşunlu Mahallesi’ne de bilgi kültür evi kazandırdı. İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesi ile toplam bilgi kültür evi sayısını 13’e yükseltmiş oldu.

Yayınlama: 07.10.2015
454
A+
A-

Kurşunlu Bilgi Kültür Evi açılış törenine İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Ahmet Kara, Gülhan Şahin, Eşref Yiğit ve vatandaşlar katıldı.

 

BİLGİ KÜLTÜR EVLERİNDEN YARARLANILIYOR






Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir kültür evi kazandırma projesi çerçevesinde ilkini 17 Mart 2008 tarihinde açtığımız Bilgi ve Kültür Evlerimizin sayısını bugün açılışını yapacağımız Kurşunlu Bilgi Kültür Evi ile 13’e yükseltmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl beldelerimizin mahalle olarak bağlanmasından sonra Cerrah ve Yeniceköy mahallelerimizde Bilgi Kültür Evlerimizin açılışını yapmıştık. Bugün de Kurşunlu Bilgi Kültür Evimizin açılışını gerçekleştirerek kırsal mahallelerimize de merkezdeki hizmeti sunmanın gururunu yaşıyoruz. İlçe okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz, bilgi kültür evlerinden yararlanıyor. Şimdiye kadar Bilgi Kültür Evlerimizden yaklaşık 650 bin kişi istifade etti. Bu sayı her geçen gün artmakta. Özellikle eski beldelerimiz de, bize mahalle olarak bağlandıktan sonra buralarda açtığımız Bilgi Kültür Evlerimizle artış hızı daha bir ivme kazandı. Bilgi Kültür evleri okul dersleri ve sınavlarında çocuklarımıza destek olarak başarılarını artırıyor. Bilgi Kültür evleri, Gençlik Merkezi, spor salonları hepsi çok değerli çalışmalar. Bizler çocuklarımızı spora, sanata ve bilime yönlendirerek onların toplumumuza faydalı bireyler olmasında katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bilgi kültür evlerimizi açmamızdaki amacımız başta öğrencilerimiz olmak üzere, her yaştan vatandaşımızın rahatlıkla gelerek istifade edebileceği, velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebileceği bir ortam sunabilmek. Buralarda öğrencilerimize ücretsiz internet hizmeti sunmanın yanı sıra merkezimiz, internet kullanımının yanında öğrencilerimizin ders çalışmalarına ve araştırma yapmalarına imkân da tanıyor”

 

İNEGÖL GENELİNDE YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

“Binamız güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulduğu gibi, bilgisayarlarımız ve internet faaliyetleri güvenlik yazılımları ile korunmaktadır. Burasını her yaştan vatandaşımızın kolayca ulaşabileceği bir yer olarak düzenledik. Öğrencilerimiz burada ödevlerini, araştırmalarını internet teknolojisini kullanarak yapabiliyorlar. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz burada öğrencilerine eşlik edebiliyorlar. Öğrencilerimiz burada ödevlerinin yazıcı çıktılarını da ücretsiz alma imkânına sahipler. Yine Bilgi Kültür Evlerimizde İNESMEK (İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) kapsamında vatandaşlarımıza yönelik bilgisayar kursları da düzenlemekteyiz. Merkezimiz hafta içi her gün, saat 09.30’dan 18.30’a kadar hizmet veriyor. Aynı zamanda Cumartesi günleri 10.30–15.30 saatleri arasında da merkezimiz açık. Burada 10 bilgisayarımızı ücretsiz internet kullanımı ile birlikte öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Aynı projeyi, aynı özellik ve şartlarda İnegöl’ün merkezindeki mahallelerimizde gerçekleştirmiştik. Bilgi kültür evlerimizi merkez dışındaki mahallerimize de taşıyarak bu projeyi İnegöl genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bilgi Kültür Evimizin Kurşunlu mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bu vesile ile tüm öğrencilerimizi Kurşunlu Ek Hizmet binamızın içerisinde bulunan Bilgi Kültür Evimize davet ediyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş