BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından İnegöl’de faaliyet gösteren yapı denetim firmalarına, mimarlara ve inşaat mühendislerine yeni dönem faaliyet ve çalışmaları hakkında Belediye Meclis salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 21.01.2016
412
A+
A-

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ve müdürlük çalışanları ile yapı denetim firma temsilcileri, mimarlar ve inşaat mühendisleri katıldı.

 

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel; “Bizler işlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ile alakalı yeni bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bu yeni oluşumu da konunun taraflarıyla paylaşalım istedik. Biz sizlerle artık et ile tırnak gibiyiz. İşlerin yürütülmesi sırasında aksayan yönler tabi ki oluyor. Konunun muhatapları tarafından oluşan bu sıkıntılar bizlere iletiliyor. Bazen de bizler ilgili kişilere gerekli konularda isteklerimizi iletiyoruz. Bugün de karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak işlerimizi daha iyi bir şekilde yapmak için böyle bir toplantıyı düzenlemek istedik” dedi.

 

Yel; “Biliyorsunuz kısa bir süre önce İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Sedat Koca Beyefendi getirildi. Sedat Bey göreve geldikten sonra hem ekip arkadaşlarına ve bizlere hem de dönem dönem sizler ile istişare ettiği konuları olgunlaştırdık. Bugün de bu konuları sizler ile istişare ederek uygulamaya başlamayı uygun gördük. Sistemin daha iyi bir şekilde işlemesi adına burada konuları netleştirmeye çalışıyoruz. Yapılacak olan bu toplantının öncelikle İnegöl’ümüze sonra da konunun muhataplarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 






Toplantıda yeni dönemde hayata geçirilecek konular ile ilgili bilgiler veren İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca da; “Sizlere bugüne kadar neler yaptığımızı, bundan sonra neler yapacağımızı ve nasıl bir sistem ile yolumuza devam edeceğimizi anlatmaya çalışacağız. Bugün düzenlemiş olduğumuz bu toplantı ile yeni bir döneme birlikte yeni bir adımla başlangıç yapacağız. Bize verilen bu görevi elimizden geldiğince layık olmaya çalışarak yapmaya çaba sarf edeceğiz. Önemli olan sizler ile beraber İnegöl’ün geleceği ile alakalı güzel kararlar alabilmek” dedi.

 

Koca; “ Bu noktada yeni dönemde uygulamak istediğimiz konuları burada sıralarsak; 01 Şubat 2016 tarihi itibariyle yeni uygulama ile branşlaşmaya geçiş yapacağız. Özellikle bu süre zarfında hazır olan dosyaların bu tarihe kadar teslim edilmesi hususuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Daha önce biliyorsunuz 4708 sayılı yasaya göre yapı denetiminde uzman denetimcilerin projelerde özellikle de mimarların görevi olduğu söylenerek ön olur kaldırılmıştı. Bundan sonra süreç içerisinde sizlerden Ön olurun kaldırılmasından dolayı işin aksadığına dair talep ve şikâyetler geldi. Bugün sizlerden bu ön olur konusunda görüşlerinizi almak istiyoruz. Biz yine ön oluru getirip branşlaşmaya geçip mimari projeyi mimara, statiği statikçiye, elektriği elektrikçiye, makinayı da makinacıya inceletme gibi yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş