Bilican’dan yeni Anadolu Lisesine ziyaret

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yapımı tamamlanarak 680 öğrencisi 40 öğretmeni ve 3 idarecisi ile 2014-15 eğitim öğretim sezonuna başlangıç yapan Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Yayınlama: 19.09.2014
1.165
A+
A-

Spor salonu ve okulun toplam maliyeti 5 buçuk milyon TL olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, resmi açılışın bugün saat 15.00’da Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç’ın katılımı ile gerçekleştirileceğini belirtti.

 

GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR BİNA






Konu ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İçerisinde bulunduğumuz okulumuz daha önce İnegöl Anadolu Lisesi olarak bilinen okulumuzun taşındığı yeni binadır. Naile Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi adı ile Tarık Celaloğulları isimli hayırseverimiz bu binayı yaptırdı. 2013 yılının Kasım ayında Belediyemizin arsa tahsisi ile yapılan protokol çerçevesinde çok değerli işadamımız rahmetli olan kızının hatırasına bir okul yapımını başlattı ve bu Temmuz ayı içerisinde bu yapı bitmiştir. Gerçekten mükemmel bir bina. Hiçbir eksiği olmayan, hiçbir şeyden imtina etmeden her şeyin en güzelini yapmaya çalışarak en güzeli yaptılar ve İnegöl Milli Eğitimine hem okulu ile hem hayırseverimizin babasının ismi olan Hacı Hayrullah Çikayev isimli spor salonu ile güzel bir eseri bize armağan ettiler. Hayırseverimizden edindiğim bilgiye göre bu yatırım ortalama 5 buçuk milyon TL’ye mal olmuştur. Ciddi ve büyük bir yatırım. Her şeyi ile eksiksiz tamamlandı. Bu yeni ve güzel okulumuzda eski malzemelerin yakışmayacağını düşündük. Bakanımızdan ödenek talebimizde bulunduk. Sağ olsun bu konuda bizim her zaman destekçimiz olan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin beyin burada da desteği oldu ve Bakanlığımızdan ödenek çıkarttırmış olduk. O ödenek ile buradaki tefrişat, büro malzemeleri ve okulun diğer malzemeleri halledildi” dedi.

 

25 TANE AKILLI TAHTA 156 BİN TL’YE MAL OLDU

Okulların Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar ile donatılmakta olduğunu aktaran Fatih Bilican, “Önceki okulumuzda bu akıllı tahtalar vardı ama ilgili firma bu tahtaları buraya taşımaya geldiğinde burada sistem kurulu olduğu için o tahtalarla bir uyuşmazlık oldu yani o tahtaların buraya kurulma imkânı olmadı. Bakanlığımız tüm Türkiye genelinde okullarımıza akıllı tahta kuruyor, bu da belli bir meblağ tutuyor ve programa alınması gerekiyor. Biz buranın yeniden programa alınması için yazışmalarımızı yaptık. Ama hemen olmuyor. Bakanlık bunu programa alacaktı ve uzun sürecekti. Belki 2. döneme belki de sene sonuna olacaktı. Sağ olsun hayırseverimizin temsilcisi Bülent Bey ile 1 buçuk ay önce bunu görüşerek durumu izah ettim. Böyle mükemmel bir binada akıllı tahtalarımızın eksik kaldığını belirterek hayırseverimizden bu konuda da yardım istedik. Akıllı tahtaları da hayırseverimiz üstlendi. Geçtiğimiz hafta okullar açılmadan özel sipariş vererek akıllı tahtaları da buraya yerleştirmiş oldular. 25 tane akıllı tahta 156 bin TL’ye mal oldu. Dolayısı ile hem bu güzel yatırımı yaptıklarından dolayı hem de bizi kırmayarak akıllı tahta sorununu çözdükleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

AÇILIŞI BÜLENT ARINÇ YAPACAK

İnegöl’ün çok şanslı olduğunu belirten Bilican, “Arsası ile diğer hizmetleri belediyemiz ilgileniyor, çok gayretli bir Milletvekilimiz var. Hayırseverlerimiz ve ekibimiz ile çok güzel hizmetler oluyor. Bu okulumuzda şuanda 680 tane öğrencimiz var. 23 tane sınıf var ama 25 tane derslik, 25 tane akıllı tahta konmuş oldu. 35 kadrolu 5 de ücretli öğretmen olmak üzere 40 öğretmen ve de 3 idareci ile eğitim öğretim hizmetleri eksiksiz bir şekilde başlamış ve devam etmektedir. Okulumuzun resmi açılışını bugün saat 15.00’da Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Beyin, hayırseverimizin ve Sayın Valimizin katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile ilgi duyan insanlarımızı böyle hayırlı bir yatırımın açılışına katılımlarını bekliyoruz. Buraya katkı sağlayan herkese ve hayırseverimize teşekkür ediyorum. Buradaki öğrencilerimize ve velilerimize bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakanımıza da açılışa teşriflerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş