Böyle imam’a can feda

6 Ay önce Konurlar Köyü İmamı olarak atanan ve bu köyde görevine başlayan Ersin Erdem, ülkemizde daha önce gündeme gelmemiş etkinliklerde bulunarak vatandaşın takdirini kazanmaya devam ediyor. Köy kıraathanelerinde oyunu yasaklayan Erdem, bu yolla cemaatin daha kalabalıklaşmasına vesile oldu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 06.04.2015
723
A+
A-

6 Ay önce Konurlar köyü imamı olarak göreve getirilen ve göreve geldiği günden itibaren örnek çalışmalara imza atan Ersin Erdem amaçlarının birlik ve beraberliğin pekiştirilmek olduğunu söyledi. Konurlar’da kıraathane oyunlarının yasaklanmasında başrol oynayan Erdem, yaptığı bu çalışma ile gençlerinde namaza başlamasına vesile oldu.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAMAYI GERÇEKLEŞTİRDİK






Konurlar köyü muhtarı ve köy imamının birlikte yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, köyde barış ve huzurun hâkim olduğunu ifade eden Köy İmamı Ersin Erdem “Konurlar köyümüzü gerek ahlaki yönden gerekse misafirperverlik yönünden örf ve adetlerine bağlı örnek bir köy olarak ön plana çıkarmayı hedefledik. Pazar günleri Bursa’da, Gemlik’te, İnegöl’de ve farklı yerlerde ikamet eden vatandaşlarımızla sabah namazından sonra bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi aynı çatı altında toplamayı gerçekleştirdik. Bununla birlikte her gece gençlerimize ve öğrenmek isteyen her yaş gurubundan vatandaşlarımıza yönelik gece kurslarımız haftanın 5 günü olmak üzere hala devam etmektedir ”dedi.

 

KÖYDE OYUNU YASAKLADI

Köy Muhtarı ile çalışmalar yaptıklarını belirten İmam Erdem, “Köy muhtarımız ile birlikte bir takım çalışmalar yaptık. Şöyle ki, oyun yasaklamak değil de, oyunu anca akşam saat 9’dan sonra oynayın dedik. Herkes onayladı. Daha sonra 9 geç olduğu için de kimse oynamamaya başladı ve şu anda kimse oyun oynamıyor” dedi.

 

İÇKİ İÇENLER İÇKİYİ BIRAKTI

Oyunun yasaklanması ile birlikte içki içenlerinde içkiyi bırakarak namaza başladığını ifade eden İmam Erdem, ” Oyunun yasaklanması ile birlikte içki içen vatandaşlarımız da içkiyi bırakarak namaza başladı. Tabi bu gibi etkinliklere ihtiyacımız var. Cemaat kalabalıklaştı” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş