Bursa’da sağlık emin ellerde

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu Bursa’da gerçekleştirilen sağlık hizmetleri hakkında yeni açılan Yıldırım KETEM’de (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) incelemelerde bulundu ve yetkililerden bir sunum aldı.

Yayınlama: 07.10.2015
456
A+
A-

İncelemenin ardından konuşan Vali Karaloğlu: “Sağlık Bakanlığımız önleyici sağlık hizmetleri sunuyor, tedavi edici sağlık hizmetleri sunuyor ve yine rehabilite edici sağlık hizmetleri sunuyor. Bugün biz daha çok ağırlıklı olarak önleyici sağlık hizmetleri konusunda Bursa olarak hangi noktadayız onunla ilgili bilgi aldık. Biz Türkiye’de uzun yıllar sadece tedavi edici sağlık hizmetleri üzerinden yürüttük. Bu işin en zoru ve en pahalısı. Ama önleyici sağlık hizmetleri sağlık hizmetlerinde ki maliyetleri de aşağılara çeken, toplumda ki bireylerin sağlıklı bir şekilde yaşamasının önünü açan çok önemli bir hizmet. Onun için bu hizmetleri yürüten halk sağlığımızın görevleri önemli. Bugün konuştuğumuz konulardan da anlaşılacağı üzere; sigarayı bırakma, obeziteyle mücadele, tüberküloz ve KETEM’ler bunların tamamı önleyici sağlık hizmetleri konusunda takip etmemiz gereken önemli hizmetler. Yakın zamanda Türkiye gerçekten sağlıkta sessiz bir devrim yaşadı. Şimdi artık sadece hastaneye gelen değil evinde yatalak olarak hastaneye gelemeyen vatandaşlarımıza da hizmet götüren bir anlayış var. Biz Bursa’da evde bakım ve evde sağlık hizmetlerini birlikte entegre etme konusunda Belediyelerimiz ile çalışma halindeyiz. Biz sağlık ihtiyacını yerine getirirken belediyelerimiz de vatandaşın temizlik ve bakımını birlikte gerçekleştirsin istiyoruz. Bu Türkiye’de de model olacak bir uygulama olacak.

 

‘İŞ BİRLİĞİNDEN ÇEKİNMEYİN’






Vatandaşımıza sağlık hizmeti götürürken toplumun her kesimiyle iş birliği yapmaktan çekinmeyin arkadaşlar. Özellikle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle işbirliğinizi arttırın. Arttırın ki kanserde erken tanının önemi hakkında gerek kırsalda gerekse kenar mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız bilinçlensin. ‘Kanserle Savaş Derneği’ ‘Evde Bakım Derneği’ ve ‘Gönül Elçileri’ bunlar işbirliği yaparak belediyeler ortaklaşa çalışarak vatandaşlarımızın bu merkezlerde toplamamız lazım.

 

SİGARA İLE MÜCADELE DE TAVİZ YOK

Kış aylarında daha çok artan kapalı alanlarda sigara içilmesine kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Ekiplerinizden denetimleri artırarak sürdürmesini istiyorum. Bu konu da yasalarımız çok açık. Ayrıca maalesef son dönemde uyuşturucu belasına verdiğimiz genç ölümlerle Bursa bir parça ön plana çıkarıldı. Uyuşturucu mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Artık devletin bu mücadeleler için devletimizin oldukça güzel imkanları var. Yeter ki organize bir şekilde konulara adapte olalım. Ben sağlık çalışanlarımıza başarılı çalışmaları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Günün anısına sunuma katılanlarla ve KETEM çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Karaloğlu çifti merkezden ayrıldı.  

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş