Canbey Ramazan’ın önemine değindi

Yaklaşan Ramazan Ayı nedeni ile bu ayda gerçekleşecek olan hizmet programıyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, Ramazan Ayı’nın önemine dikkat çekerek, “Müslümanlar olarak zihin ve gönüllerimizin uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha fazla açık olduğu feyizli ve bereketli bir aydır” dedi.

Yayınlama: 26.06.2014
1.001
A+
A-

Ramazan Ayı’nın yaklaşması nedeni ile İlçe Müftüsü Bayram Canbey Ramazan Ayı hizmet programını açıkladı.

 

28 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ İLK ORUCUMUZU TUTMUŞ OLACAĞIZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayram Canbey, “2014 yılı Ramazan ayına yaklaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 27 Haziran Cuma günü akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü ilk orucumuzu tutmuş olacağız. Ramazan ayı manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği, Müslümanlar olarak zihin ve gönüllerimizin uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha fazla açık olduğu feyizli ve bereketli bir aydır” dedi.

 

HİZMET PROGRAMI

Hizmet programı hakkında bilgi veren Canbey, “İnegöl Müftülüğü olarak halkımızın bu mübarek Ayın her türlü maddi ve manevi güzelliklerinden, feyiz ve bereketinden yeterince istifade edebilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Buna göre; Görevlilerimiz tarafından Camilerimizin genel temizliği yapılarak beş vakit ibadete açık ve hazır bulundurulacaktır. Ezanlar her zaman olduğu gibi Diyanet Takvimine göre okunacaktır. Buna göre; Sabah Ezanı tam imsak vaktinde okunacak olup, ezanla birlikte yeme ve içmeye son verilmelidir. Halkımızın dini konular da bilgilendirmek ve irşat etmek maksadı ile her gün öğle ve yatsı namazından önce, diğer camilerimizden dinlenebilecek şekilde Merkez İshakpaşa Camiinden vaaz edilecektir. Ayrıca hanım kardeşlerimize yönelik olmak üzere bayan görevliler tarafından haftanın 5 günün de değişik camilerde vaaz edilecektir. Dini konularda vatandaşlarımızdan gelen sorular müftülüğümüzdeki görevliler tarafından cevaplandırılacaktır. Ayrıca İl Müftülükleri bünyesindeki “Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi” nin Ramazan ayı süresince haftanın her günü saat 09.00 – 23.00 saatleri arasında yetkili görevliler tarafından hizmet verilmesi sağlanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl ramazan ayında bir konuyu ele alarak bu hususta bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı bir görev kabul etmektedir. Bu çerçevede 2014 yılı ramazan ayı teması “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın, bu Ramazan ve her Zaman” olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema kapsamında ay boyunca birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkıda bulunulacaktır. Müslümanların birbirlerinin kimsesi olduğu hissettirilecektir. Ramazan ayı aynı zamanda Kur’an ayı olması sebebiyle bütün camilerimizde görevlilerimiz ile beraber Hafız Kur’an Kursu öğrencilerimiz tarafından sabah namazından önce, ikindi namazından önce veya sonra mukabeleler (Kur’an-ı Kerim) okunacaktır. Ayrıca hanım kardeşlerimize de Cami ve Kur’an Kurslarımızda talep olması halinde mukabele okunacaktır. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda; Yıldırım (Cuma) Camii, Kasımefendi, Süleymaniye, Osmaniye (Çamaşırlık) Camilerinde teravih namazları hatimle kıldırılacaktır. Camilerimizin çoğunda hanım kardeşlerimiz için uygun yerler mevcut olup cemaate katılarak ramazan ayının faziletlerinden istifade edebilirler. Camilerimizde yaz Kur’an Kurslarının da devam ettiği şu günlerde; Çocuklarımızın dini eğitim ve öğretiminde; Ramazan ayının çok önemli bir yeri vardır. Onların Camiye ve cemaate alıştırılması, ramazan ayı ve oruç bilincinin kazandırılması için büyük bir fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığınca, 2014 yılı ramazan ayına mahsus fitre miktarı asgari 10.00 TL. olarak belirlenmiş olup, 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar geçerlidir. İsteyen vatandaşlarımız gelir seviyelerine göre bunu üzerinde bir miktarda verebilir. Bu vesileyle tüm halkımızın mübarek ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş