Çarşıspor durdurulamıyor

İnegöl Kapalı Spor Salonu’nda Klasman B Grubu 5. maçında Orhangazi Belediyespor’u ağırlayan Çarşıspor, çekişmeli geçen karşılaşma sonucunda rakibini 51- 43 mağlup etmeyi başardı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 30.04.2015
658
A+
A-

Bu sonuçla klasman şampiyonluğu için normal grup maçlarının bitmesine bir maç kala liderliği garantileyen temcilimizin çeyrek finaldeki rakibi ise yüksek ihtimal ile A Grubu 4’üncüsü Orhangazi Gençlik Spor Kulübü olacak.

 

BU KEZ FARK 8 SAYI






Maça adam adama savunma ile başlayan ve her geçen dakika müdafaa sertliğini arttıran temsilcimiz, oyunun genelinde kontrolü elinde bulunduran taraf oldu. Rakibine öne geçme şansı tanımayan Çarşıspor, hücumda dış şutlarda isabet sağlayamamasından dolayı farkı açmayı başaramadı. Son periyoda 9 sayı farkla önde giren Çarşıspor, bu skor dengesini son 10 dakika içerisinde de korumayı başarınca ilk karşılaşmada 72-66 yenmeyi başardığı rakibini bu sefer de 8 sayı farkla mağlup etmiş oldu.

 

SERT SAVUNMA GALİBİYET GETİRDİ

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan antrenör Kemal Başaran, “Sporcular da bir insan. Hele ki altyapı sporcuları yaş itibari ile beyinler farklı şekilde bölünüp, motivasyonları dağılabiliyor. Bazen motive etmek antrenör için tahmin ettiğinizden çok daha zor olabiliyor. Uykusuzluk, iyi beslenmeme, dinlenmeme sizin o günkü performansınızın kötü olmasında görünmeyen en önemli etkenlerdir. Oyuncularımıza sadece saha içi değil, saha dışında da profesyonel gibi düşünmelerini söylüyorum. Bu, başarılması zor bir durum. Ancak yapabilenler mükafatını alacaktır. Maça gelecek olursak, biz kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takımız. Bir şekilde maçı koparmayı, ipleri elimizde tutmayı biliyoruz. Bu basketbol karakteri özellikle hücumda kötü olduğunuz zaman sizin için çok daha önem arz ediyor. Bunun en net örneğini bu karşılaşmada yaşadık. Bugün bize maç kazandıran yaptığımız savunmanın sertliği oldu. Hücumda kötü gününüzde olabilirsiniz. Ancak savunma için böyle bir krediniz yok. En azından bugün basketbolun tek tarafını yani müdafaa kısmını iyi oynadık” dedi.

 

HÜCUM ÜRETKENLİĞİNDE İSTİKRAR YAKALAMAK ŞART

Her maçın farklı stratejisi ve senaryosu olduğuna değinen Başaran, “Basketbolun en güzel yanı her maçın farklı hamleler ve rüzgar içerisinde geçmesidir. Bunu o günkü oyuncularınızın ve rakibin performansı belirler. Biz bu sene toplam oynadığımız 17 karşılaşmada maç başına 41,4 sayı yiyoruz. Attığımız sayının ortalaması ise 66,4’ tür. Ancak biz bu sayı bandını 70 üzerine çekmeliyiz. Yani işin hücum kısmında belirli bir istikrarı yakalarsak olası sürpriz sonuçların önüne geçilmesinde bize yardımcı olur. Dolayısı ile Orhangazi Belediyespor’dan bu maçta yediğimiz 43 sayı genel ortalamamız dolaylarında, ama attığımız 51 sayı ortalamamızın çok altında. Her zaman 51 sayı ile maç kazanamayabiliriz. Dolayısı ile konsantrasyonu ofansif yönde arttırmak durumundayız” şeklinde konuştu.

 

ÖNEMLİ OLAN FAİR-PLAY

Klasman şampiyonluğu için normal grup maçlarına 1 maç kaldığını da aktaran Başaran, “Haftaya son grup müsabakamızı oynayacağız. Sonra çeyrek final maçımız var. Burada yüksek ihtimal yine bir Orhangazi takımı olan Orhangazi Gençlik ile oynayacağız. Her maçı tek tek düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki bu karşılaşmayı da kayıpsız geçerek yarı finalde karşılaşacağımız rakibimizi bekleyeceğiz. Biz, son derece iyi ve o kupayı kazanmak isteyen bir takımız. Dolayısı ile kiminle eşleşeceğimiz önemli değil. Önemli olan Fair-Play çerçevesinde ve hakemler tarafından adil bir yönetim ile maçların oynanması” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş