Çeltikçiden 12. Hayır Mevlidi

Çeltikçi mahallesi muhtarlığı tarafından köyün merhumlarını anma amaçlı düzenlenerek geleneksel hale getirilen hayır mevlidinin 12’ncisi dün gerçekleştirildi.

Yayınlama: 17.08.2015
536
A+
A-

Mahalle merkezinde düzenlenen program da yaz kuran kursunda hatim eden, meyve bahçelerinde çalışan Urfalı ailelerinin çocuklarının sünneti ile mevlidi şerif okundu. Programa Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, SP Başkan vekili Özgür Öztürk, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, bazı oda ve dernek başkanları ile muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

 

12’NCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ






Saat 11.00’de başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Rıdvan Uslu, “Her yıl geçmişte hakkın rahmetine ulaşmış mahalle sakinlerimizi, son günler de yaşanan çatışmalar da şehit olan Mehmetçiklerimiz için mevlidi şerif düzenledik. Her yıl düzenlediğimiz bu hayır mevlidimizin bu yıl 12’ncisini gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

 

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARI SÜNNET OLDU

Muhtar Uslu, Program kapsamında meyve bahçelerinde çalışan Urfa’lı işçilerin 10 evladını da sünnet ettirdiklerini söyledi.

 

ÇOCUKLARA HEDİYE

Muhtar Uslu, Çeltikçi camiinde imam Şevket Boyrat nezaretinde gerçekleştirilen yaz kuran kursunu başarı ile tamamlayan 9 kız 12 erkek çocuğun hatim ettiğini belirtti.

 

Program kapsamında ikramlar da bulunduklarını aktaran Muhtar Uslu, 5 bin kişiye köfte, meyve ikramında bulunduklarını bildirdi. Çeltikçi Mahallesi Cami İmamı Şevket Boyrat, yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencileri tebrik ederek, dini eğitimlerin ve kuran-ı kerim eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

 

ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Hatmeden kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.” diye konuştu.

 

HAYATINIZA TATBİK EDİN

Kaymakam Ali Akça’da, “Burası Halil İbrahim sofrasıdır. Barış Manço vardı. Onun bir eseri vardı; buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına diye. Rahmetli şöyle başlardı şarkısına; İnsanoğlu haddin bilir kem söz söylemez iken, el âlemin namusuna yan gözle bakmaz iken… Ben de diyorum ki; burada bulunan kardeşlerim birbirine kem sözler etmezler. Herkes haddini bilir. Kimsenin namusuna yan gözle bakmazlar. Bu sofraların kurulması, birliktir, beraberliktir, paylaşmaktır. Ayrıca bu gün sünnet şöleni de var. Müslüman aileler çocuklarını sünnet ettirmeyi kendilerine vazife görürler. Çocuklarımızın ikinci Mürvetlerini görmelerini nasip eylesin Allah. Kuran-ı kerimi hatmeden çocuklarımızı kutluyorum. Sizlerden bir şey istiyorum; okuduğunuz kuran-ı kerimin manasını öğrenin, hayatınıza tatbik edin.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından hatmeden ve sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verilir. Katılanlara da köfte ikramında bulunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş