Cerrah Kavşağı’na üst geçit

İnegöl Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen Cerrah Kavşağı ile ilgili açıklamalarda bulun İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş kavşağın 10 gün önce valilik tarafından kapatıldığını belirterek, “3 Akşam önce Vali beyle konuyu detaylı şekilde görüştüm. 3 Ay içerisinde yaya geçidini yapıp otomatikman sinyalizasyonu kaldıracağız” dedi.

Yayınlama: 08.12.2015
480
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Cerrah Kavşağı karmaşası, dün İnegöl Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda da tartışma konusu oldu.

 

ÜSTGEÇİT 3 AYA BİTECEK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu basına da yansıyan bir konu. Yaklaşık 2 yıl önce bir sinyalizasyon çalışması da yapılmıştı. Yenice Köprülü Kavşağı’ndan sonra kesintisiz ulaşım kapsamında bu tip yollar kapatılıyor. Nihayetinde bu konu meclisimize daha önce gelmişti lakin bununla alakalı biz komisyonda değerlendireceğimizi söyledik. Yaklaşık 10 gün önce burası Valilik emri ile kapatıldı. Ben de 3 akşam önce Vali beyle konuyu detaylı şekilde görüştüm. Şuan itibariyle burayla alakalı hala 30 saniyelik yaya sinyalizasyonunu devam ettiriyoruz. Üstgeçitle alakalı ihale sürecinde 3 ay gibi bir süre verildi. Bir aksama olmazsa 3 ay içerisinde yaya geçidini yapıp otomatikman sinyalizasyonu kaldıracağız” dedi.

 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILMASI ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL

Aktaş, Vali Karaloğlu’nun araçlarla alakalı olarak OSB Kavşağı ya da Yenice Köprülü Kavşağı’nın kullanılması ile konunun hallolmasını istediğini belirterek, “Valilik neden böyle bir uygulamaya gitti bilmiyorum. Yol Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait bir yol ve burayla alakalı kararı veren Karayolları ve üst makamı olan Valiliktir. Burada kesintisiz bir ulaşım yapılması için gereken de bu. Orada bizimle irtibata geçenler oldu. Konutların tamamına yakını işe giden eşler ve okula giden çocukların karşıya geçişleriyle alakalı. Sanayicilerin kaygısı ise araçla 300-500 metre dolaşmak zorunda kalmalarıydı. Bu noktada araçla alakalı burada köprülü kavşak yapılması asla söz konusu değil. Burada kısa vadede yaya üstgeçidi ile uzun vadede de yaya altgeçidi ile problem ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş