“Eğlence değil, ibadet ayı”

Saadet Partisi İnegöl Eğitim Başkanı Hasan Katırcı, yayınlamış olduğu basın bildirgesinde, Ramazan Ayı’nın eğlence ayı değil, ibadet ayı olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 04.07.2014
979
A+
A-

Ramazan Etkinlikleri adı altında yapılan eğlenceleri eleştiren Saadet Partisi İnegöl Eğitim Başkanı Hasan Katırcı, Ramazan Ayı’nın eğlence değil, ibadet ayı olduğunu ifade etti.

 

RAMAZAN AYINDA SUÇ İŞLEME ORANLARI BÜYÜK DÜŞÜŞ GÖSTERİYOR






Yayınlanan basın bildirisinde Katırcı, şu ifadeleri kullandı: Bizi insan olarak yaratan, İslam ile şereflendiren,  Ramazan Ayına yetiştiren Yüce Allah(cc)’a sonsuz hamdu senalar olsun.  Bize Yüce Allah(cc)’un vahyini sunan ve bu dinin nasıl anlaşılacağını ve nasıl yaşanacağını bizzat gösteren Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e salat ve selam olsun. Ramazan Ayı’nı değerli kılan şey, insanlığın yol göstericisi olan Kuran’ı Kerim’in bir bütün olarak dünya semasına bu ayda indirilmiş olması ve ilk vahyin de Ramazan Ayında inmeye başlamış olmasıdır. Bunun içindir ki, Ramazan Ayında oruç ibadeti ile birlikte, dinimizi anlamaya ve yaşamaya yönelik Kuran tilaveti çok önem arz etmektedir. Ramazanın bereketi ile zekat, fitre, sadaka vs. ibadetlerle tüm Müslümanlar ve milletimiz, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki mağdurlara ve mazlumlara ulaşmakta ve kaynaşmaktadır. Ülkemizde, çeşitli sorun ve sıkıntılara rağmen sosyal patlamalar olmuyorsa bunun en büyük nedeni Yüce Dinimiz İslam’dır. Dinimize samimi duygularla ve şuurlu şekilde bağlılığımız oranında kötülüklerden uzak kalıyoruz. Yüce Dinimiz İslam’dan koptuğumuz oranda kötülüklere maruz kalıyoruz. Yapılan istatistikler, Ramazan Ayının toplumumuzu manevi ve maddi olarak rahatlattığını, Ramazan Ayında suç işleme oranlarının büyük düşüş gösterdiğini göstermektedir

 

İSLAMSIZ MUTLULUK OLMAZ

İslam Dini’nin olmadığı yerde mutluluğun olmayacağını ifade eden Katırcı, “Şu gerçeği yüksek sesle, altını çizerek, ifade etmek istiyoruz; İslamsız Mutluluk Olmaz, İslamsız Saadet Olmaz, İslamsız Kalkınma Olmaz. İslam’dan uzaklaşan, kişinin ne kendine ne de başkasına faydası olamaz. İslam’dan uzaklaşan toplumda kargaşa ve yıkım durmaz. İslamsız dünyada savaş ve gözyaşı dinmez.  Bunun için, bu dünyada ve ahrette aziz olmak istiyorsak, alnı ak, başı dik durmak istiyorsak, fert ve cemiyet olarak, yöneten ve yönetilen olarak İslami değerlere önem vermeliyiz. Samimi duygularla, şuurlu bir şekilde İslam’a sarılmalıyız. İfrat ve tefritten kaçınmalıyız, Yüce Allah’ın emrettiği gibi vasat olmalıyız” dedi.

 

MANEVİ DEĞERLERİMİZ HIZLI BİR ŞEKİLDE TAHRİP OLMAKTADIR

Son zamanlarda manevi olarak tahrik olduklarını dile getiren Katırcı, “Son zamanlarda, ahlaki ve manevi değerlerimiz hızlı bir şekilde tahrip olmaktadır. Şeytanın ve Şeytani Sistem Siyonizm’in emrinde ve etkisindeki kişi ve kuruluşlar, televizyon, gazete ve dergiler ahlaksızca programlar ve yayınlar yapmaktadır. Festival, eğlence, şenlik, yarışma, müzik, sanat, spor, eş bulma, kadın, dizi, film,  defile, moda vb. programlar adı altında Yüce dinimiz İslam’a, Aziz Milletimizin örf ve adetlerine aykırı, ahlaksızlıklar sergilemekte ve özendirilmektedir. Bu çirkinlikler karşısında etikli ve yetkili kişi ve kurumların ciddi anlamda tedbirler almadığını, hatta bir kısım olumsuzluklara alet olduklarını üzüntü ve kaygı ile izlemekteyiz. Bu bağlamda “Ramazan Etkinlikleri” adı altında düzenlenen programların bir kısmı insanları eğlendirse de, izleyici ve taraftar bulsa da Ramazan’ın amacına ve manevi havasına aykırı düşmektedir. Bu vb. yanlış uygulamalar sonucu, suç oranlarında artış gözlenmekte, akla hayale gelmedik ahlaksızlıklarla ve cinayetlerle sarsılmaktayız” şeklinde konuştu.

 

HER İKİ SAPMAYA DUR DİYEN VE DİYECEK OLAN MİLLİ GÖRÜŞTÜR

Katırcı konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: 45 sene önce “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibi ile yola çıkan, inanç değerlerimizin şuurlu bir şekilde öğrenilmesini ve yaşanmasını ilke edinen Milli Görüş’e çok ihtiyaç vardır.  Dünyada ve ülkemizde gelişen olaylar Milli Görüş’ün ne kadar gerçekçi ve doğru olduğunu ortaya koymaktadır. Bir tarafta dinimizi içi saman dolu kuşa benzetmek isteyenler, diğer tarafta din adına cinayetler işleyenler… Her iki sapmaya dur diyen ve diyecek olan Milli Görüştür. Bu vesileyle tüm milletimizi Milli Görüşle bütünleşmeye, Milli Görüşçü kişi ve kuruluşlarla beraber olmaya davet ediyor, Hayırlı Ramazanlar Diliyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş