Cinayet sanıklarına ceza üstüne ceza

İnegöl’de 2014 yılının ilk ayında, iki farklı ormanlık alanda biri yakılarak, diğeri başından vurularak öldürülen iki kişinin cinayet zanlılarına da müebbet, ağırlaştırılmış müebbet + 129 yıl hapis cezası ile 16 bin lira para cezası verildi.

Yayınlama: 17.06.2015
642
A+
A-

İnegöl’de 2014 yılının ilk ayında, iki farklı ormanlık alanda biri yakılarak, diğeri başından vurularak öldürülen iki kişinin cinayet zanlıları için karar çıktı. Haklarında ağırlaştırılmış hapis istemiyle yargılanan sanıklar İlker A., Kadir G. ve Ali M.’nin dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına son verildi.

 

Sanıklar iki cinayet, yağmalama, hırsızlık ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ağır ceza aldılar.






 

Sanık İlker A., “İşlenen cinayetle bir alakam yoktur, beraatımı talep ediyorum dedi. Sanık Kadir G. ise “Yüce mahkemenin adaletine güveniyorum, beraatımı talep ediyorum” dedi. Sanık Ali M.’de “Suçlamaları kabul etmiyorum, bilmeyerek iştirakte bulundum, beraatımı talep ediyorum” dedi.

 

Son sözlerin ardından mahkeme heyeti kararını verdi. Sanık İlker A., Sabri Öztürk cinayetinden müebbet, Ferhat Yavuz cinayetinden ağırlaştırılmış müebbet, Ferhat Yavuz’un annesi Kadriye Yavuz ve eşi Hazal’ı hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 16 yıl, yağmalama suçundan 14 yıl olma üzere toplam da müebbet + ağırlaştırılmış müebbet + 30 yıl hapis, 16 bin lira para cezası ile cezalandırıldı.

 

56 YIL HAPİS + AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Sanık Kadir G.’e, Sabri Öztürk cinayetine karıştığı için 11 yıl, Ferhat Yavuz cinayetine karıştığı için ağırlaştırılmış müebbet, iki cesedin kıyafetlerini çalma suçundan 11 yıl, Kadriye Yavuz ve Hazal Yavuz’u hürriyetinden yoksun kılma suçundan 16 yıl, yağmalama suçundan 14 yıl ve 4 yıl olmak üzere toplam da ağırlaştırılmış müebbet + 56 yıl hapis cezası verildi.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Sanık Ali M.’ye Sabri Öztürk cinayetine karıştığı için 13 yıl, Ferhat Yavuz cinayeti için ağırlaştırılmış müebbet, Kadriye Yavuz ve Hazal Yavuz’u hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 16 yıl, yağmalama dan 14 yıl olmak üzere toplam da ağırlaştırılmış müebbet + 43 yıl hapis cezası verildi.

 

129 YIL HAPİS

Çifte cinayet sanıklarına, cinayetler, yağmalama, hırsızlık ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından toplam da müebbet, ağırlaştırılmış müebbet + 129 yıl hapis cezası ile 16 bin lira para cezası verildi.

 

18 Ocak 2014 Cumartesi günü sabah 09.00 sıralarında evinden motosikletle ayrılan S.Ö., bir daha geri dönmemiş, oğlundan haber alamayan A.Ö., aynı gün durumu emniyete bildirerek, kayıp başvurusunda bulunmuştu. Ertesi gün ise, F.Y. isimli genç İ.A. isimli arkadaşı ile ayrıldığı evine bir daha geri dönmemiş, F.Y.’nin annesi K.I., oğlundan haber alamayınca emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. İddiaya göre S.Ö., otomobil kiralamak için kimliğini alan İ.A. ile görüşerek kimliğini geri almak istemiş, İ.A. kiraladığı araçla A.M., K.G., F. Y. ve S.Ö. ile birlikte Domaniç yolu üzeri Tahtaköprü beldesine 3 kilometre mesafedeki ormanlık alana giderek, alkol almaya başlamış,  o sırada S.Ö. ile İ.A. arasında tartışma yaşanmıştı.

 

GÖZLERİ ÖNÜNDE ATEŞ ETTİ

Tartışma büyüyünce kiralık aracın bagajında bulunan av tüfeğini alan İ.A., oturur vaziyette bulunan S.Ö.’ye ateş etmeye başlamış, mobilyacı olduğu bildirilen S.Ö., vücuduna aldığı üç kurşunla hayatını kaybetmiş, İ.A., öldürdüğü S.Ö.’nün cesedini yaktığı ateşin içine atmış, yanan cesedi bırakıp olay yerinden ayrılmış, yanındaki arkadaşlarını cinayetle alakalı kimseye bilgi vermemeleri konusunda tehdit etmişti.

 

Olayın ertesi günü saat 09.00’da F.Y.’yi kiraladığı araçla evinden alan İ.A., İnegöl’e bağlı İskaniye mahallesi (köyü) ormanlık alanına götürmüş,, İ.A. ile F. Y.’nin arasında tartışma çıkmış, İ.A., “Sen olayı sağda solda anlatıyormuşsun” diyerek daha önceki cinayetinde kullandığı av tüfeğini  F.Y.’nin kafasına dayayıp ateş etmiş, cesedi olay yerinde bırakıp uzaklaşmıştı.

 

POLİSE İTİRAF ETTİ

Anne K.I.’nın ifadesi üzerine harekete geçen İnegöl Emniyet ekipleri, İ.A. ve arkadaşları A.M. ve K.G.’yi bulup gözaltına almış, sorgulama sırasında A.M., kayıp cesetler hakkında itirafta bulunmuş ve emniyet ekiplerine, bir gün arayla kaybolan kişilerin cesetlerinin bulunduğu yerleri göstermişti. S.Ö.’nün yanan cesedi Domaniç yolu üzeri Tahtaköprü beldesine 3 kilometre mesafedeki ormanlık alanda, F.Y.’nin cesedi ise, İnegöl’e bağlı İskaniye mahallesi (köyü) üzerindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş