Bu nasıl bir anlayış… İnegöl’de boykot değil ilgi var…

Yayınlama: 30.04.2024
590
A+
A-

İsrail’in masum Gazze halkına yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye genelinde popüler kafe zinciri Starbucks, protestoların hedefi haline gelmişti. Ancak, ülke genelinde boykot edilen Strbucks, İnegöl’de farklı bir tablo sergiliyor.

Starbucks’un Gazze’ye yapılan saldırıları kınayan bir açıklama yapmaması ve İsrail menşei olması, Türkiye genelinde büyük tepkilere neden oldu. Birçok kişi ve kuruluş, Starbucks’u boykot etme çağrısı yaparken, sosyal medyada da #BoycottStarbucks etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Ancak, İnegöl’de bu durum farklı anlaşılmaya devam ediyor. Bilgisiz gençlerin gözde mekânı olan Starbucks, İnegöl’ün bazı kesimleri tarafından ilgi görüyor. İlçenin tek noktasında faaliyetlerini sürdüren Starbucks, bilgisiz gençlerin buluşma mekânı haline gelmiş durumda.






İnegöl’de yaşayan gençlerden bazıları, Starbucks’un İsrail hükümeti politikalarıyla doğrudan bir ilişkisi olmadığını ve bu nedenle boykot edilmesinin gereksiz olduğunu savunuyor. Bazıları ise sadece kahve içmek için tercih ettiklerini ve siyasi boykotlara katılmadıklarını belirtiyor.

TEPKİLERİN ODAĞINDA

Öte yandan bazı vatandaşlar ise bölgedeki işletmede oturan kişilere tepki gösteriyor. Birçok vatandaş hala orada kahve içmek isteyen insanların, ‘insanlık’ namına ciddi problemleri olduğunu belirtiyor.

BAZI KESİMLER KORUYOR

Öte yandan işletmenin İsrail ile doğrudan bağlantılı olarak işlerini sürdürmesi, bazı kesimler tarafından korunmasına da neden oluyor. Öyle ki, Gazze ile ilgili tek açıklama yapmayan ve el altından İsrailli askerleri desteklediği iddia edilen şirket, bazı kesimler tarafından korunmaya başladı.

VATANDAŞLAR HERŞEYİN FARKINDA

Yapılan algı operasyonlarına rağmen İnegöl’de her şeyin farında birçok vatandaş, İsrail ürünlerini boykot etmeye devam ediyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş