CHP’den çirkin olaya tepki

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu, Kayseri’de Matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar ederek yaşamına son veren lise öğrencisi Cansel’in yasını tuttuklarını belirterek hükümete ağırlaştırılmış müebbet isteminde bulundu.

Yayınlama: 23.02.2016
523
A+
A-

Önceki gün Kayseri’de meydana gelen olayda iddiaya göre Matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan lise öğrencisi 18 yaşındaki Cansel, olayı okul idaresine aktardı. İdarenin olayın üzerini kapatmak istemesi sonucunda Cansel, polis olan babasının silahıyla kendisini başından vurarak intihar etti. Yaşanan olay tüm Türkiye’de tepkileri üzerine toplarken bir tepki de İnegöl’den yankılandı. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu, kadına şiddet ve cinsel istismar olaylarına ağır cezalar getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

“KADIN CİNSEL OBJE DEĞİLDİR!”






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu, “Erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü topraklarımızda kadınlara yaşama hakkı tanınmıyor. Kayseri’de dün Matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra, okul idaresi olayın üstünü kapatmak istedi. Cansel buna dayanamadı ve polis olan babasının silahını başına dayayarak intihar etti. Kadın, hele ki küçük bir kız kesinlikle cinsel obje değildir. Kimsenin de namusu değildir. Kadın cinayetlerinin caydırıcı olması ve indirimlerin uygulanmayacağı yeni bir yasal düzenleme yapılması için tüm kadınların beraber hareket etmesi gerekmektedir. Kadına uygulanan baskı ve cinsel istismarların son bulması için caydırıcı cezaların gelmesi, bu tip konuların üstünün örtülmemesi gerektiğini düşünerek; çocuklarımızın sokağa rahatça çıkabilmesi ve okullarında rahatlıkla okuyabilmelerini istemekteyiz. Öldürülüyoruz. Lütfen gündeminize alın. Artık AKP hükümetinin kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yasalaştırılması gerekmektedir. Dün başkası bugün Cansel… Dün sustun, bugün susma…” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş