“Çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz”

Kanuni Derneği işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına sert tepki gösterdi. Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, “Çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz” dedi.

Yayınlama: 15.09.2015
552
A+
A-

Müslümanlar için büyük önem taşıyan Mescid-i Aksada’ki Kıble Mescidi’ne  dün saldırı düzenlenmesinin ardından Kanuni Derneği başkanı Sedat Baykay yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

DÜNYA KAMUOYUNU BU KONUDA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ






Yazılı basın açıklamasında Baykay, “Geçtiğimiz cumartesi günü işgalci İsrail askerleri necis ayaklarıyla Mescid’i Aksa’da ilim talebelerinin de bulunduğu Kıble mescidi içerisine kadar girerek içerideki  ilim tahsil eden Müslümanlara ve diğer cemaate göz yaşartıcı bomba atarak tahrik etmek istediler. Buna karşılık içerideki Müslüman cemaat tekbirlerle karşılık vererek Siyonist İsrail askerlerinin yaptığı saldırıya tepki gösterdiler. Biz de dernek olarak bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor, dünya kamuoyunu bu konuda bir şeyler yapmaya çağırıyoruz”

 

CEVAP VERMESİNİN ZAMANI GELMİŞTİR

“Dünya Müslümanlarının ilk kıblesi olan Mescid’i  Aksa ya İsrail’in şımarıkça ve sürekli olarak yaptığı bu saldırılarına  karşılık İslam aleminin artık net bir cevap vermesinin zamanı gelmiştir”

 

TÜRK HALKI OLARAK BOZMALIYIZ

 “Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerlerin ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmesi sonucu aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralanan Filistinliler çevredeki sağlık ekipleri tarafından sedyelerle Aksa’nın içerisindeki revire taşındı. İsrail askerleri olayları görüntülemek isteyen bazı gazetecileri de darp etti. İsrail’in bu anlaşılmaz tavrı dünyanın bu olup bitenlere karşı sessiz kalması sonucunda defalarca tekrar etmektedir. Bu sessizliği yüzlerce yıllık Filistin’in hamiliğini yapmış bir ecdadın torunları biz Türk halkı olarak bozmalıyız”

 

EY MUHAMMED, ÜMMETİN SENİ TERK ETMEDİ
“Aksa avlusunun kapılarında toplanan Filistinliler, “Canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa”, “Ey Muhammed, ümmetin seni terk etmedi” ve “Kuran düsturumuz, cihad yolumuz” şeklinde sloganlar atarak İsrail askerlerinin saldırılarına karşı koymaya çalıştı.”

 

“Biz Kanuni derneği olarak Türkiye de ki Müslümanların  İsrail’e Türkiye’den bir tokat vurmak suretiyle gerekli cevabın süratli bir biçimde verilmesinin zamanı çoktan gelmiştir” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş