Cuma Mahallesi otopark sorunu çözüldü

İnegöl Belediyesi, Cuma Mahallesi Hacı Veli Ağa Sokak üzerinde yaşanan otopark sorununu, gerçekleştirilen mahalle otoparkı ile çözdü.

Yayınlama: 22.03.2016
459
A+
A-

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Cuma Mahallesi Hacı Veli Ağa Sokak üzerinde gerçekleştirilen bölge otoparkı çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

OTOPARK İHTİYACI HAD SAFHADAYDI






Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Bilindiği üzere bugüne kadar planladığımız birçok otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Cuma Mahallesi hem şehir merkezi olması hem de çarşı merkezini içinde barındırması sebebiyle otopark ihtiyacının daha fazla hissedildiği mahallelerimizdendir. Özellikle yapılaşma sürecini tamamlamış bir mahallemiz olması sebebiyle Cuma Mahallemizde çocuk parkı ve otopark uygulaması yapabilmek için kamulaştırma çalışmalarımız oldu. Kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin tamamlanmasının otopark çalışmalarımızı da tamamladık ve Allah’ın izniyle bugün de otopark alanımızı hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

 

DAHA YAŞANABİLİR BİR İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kansu, “İnegöl’ü daha yaşanabilir, nefes alan bir şehir olarak dizayn etmek için birçok projeyi art arda hayata geçiriyoruz. İnegöl’ü meydanlarıyla, yeşil alanlarıyla anılan bir şehir yapmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çarşı merkezinde Kültür Sarayı binasının yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu projemiz de tamamlandığında çarşımız güzel, ferah bir meydana kavuşacak. Yine 2014 yılının Kasım ayında Hacı Veli Çıkmazında çocuk parkı uygulamamız olmuştu. Bu çocuk parkımız Cuma Mahallemizde yapılan ilk ve tek çocuk parkı olma özelliği taşıyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde çocuk parkı, otopark ve yeşil alan çalışmalarımız devam edecektir.”

 

1 MİLYON TL’YE KAMULAŞTIRILDI

“Açılışını gerçekleştirdiğimiz otopark alanımız hakkında teknik bilgi vermek gerekirse; alanımızda bin 250 metrekare farklı ebatlarda wash beton taşı kullanılmıştır. 250 metre bordür taşı döşenmiştir. Bölgedeki suyu menfezlere iletmek için 120 metre oluk taşı döşenmiştir. 25 metre q200’lük koruge boru döşenip 7 adet menfez yapılmıştır. 750 metreküp hafriyat yapılıp bin 500 ton dolgu malzemesi kullanılmıştır. İnegöl Belediyesi olarak otopark alanımızla ilgili yaklaşık bin metrekarelik bir alanda kamulaştırma çalışması yapıldı. Alanın yarısı mahkeme yoluyla yarısı ise vatandaşlarımızla yapılan görüşmeler neticesinde gerçekleştirilmiştir. Kamulaştırılan alanla ilgili 1 milyon TL kamulaştırma bedeli ödenmiştir, otopark uygulamamızın maliyeti ise 45 bin TL’dir. Yapılan otopark uygulamamızın ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş