Dap Çiftçi Eğitim Merkezlerinde Eğitim Seferberliği

DAP İdaresi’nin Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki üniversitelerle imzaladığı “Tarımsal Tekniklerin Uygulama ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Erzurum, Elazığ ve Van’da yapımını desteklediği 3 adet Çiftçi Eğitim Merkezi’nde çiftçilere yönelik verilen eğitimler aralıksız devam ediyor.

Yayınlama: 05.02.2017
876
A+
A-

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde, 31 Ocak’ta başlayan, 3 gün devam eden eğitim programının son gününe, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, Hınıs Süt Üreticileri Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Abdulsamet Demir, öğretim üyeleri ve 22 kişilik kadın çiftçi grubu katıldı.

Erzurum’un Hınıs ilçesinden gelen kadın çiftçilere “Et ve Süt Yetiştiriciliği” konusunda eğitimin verildiği toplantıda konuşan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, 2 yıl önce bu projeyi başlattıklarını ve Erzurum, Elazığ ve Van olmak üzere üç adet Çiftçi Eğitim Merkezini bölgeye kazandırdıklarını söyledi.

Demir: “Siz bizim için önemlisiniz”






Çiftçi Eğitim Merkezlerinin yapılmasını ve eğitim giderlerinin tamamını karşılamakla önemli bir iş yaptıklarını dile getiren Başkan Demir, üniversitelerle işbirliği içinde, bölgede ilk kez Üniversite-Çiftçi Eğitim Seferberliğini başlattıklarını söyledi. Başkan Demir, buralardan yararlanılması konusunda çiftçilere seslenerek, “Buralar sizin. Sizlere hizmet için yapılmıştır” dedi.

Amaçlarının çiftçileri bilgilendirip, mesleki becerilerini artırarak, daha karlı üretim yapmalarını ve bunun yanında tüketiciye de daha sağlıklı bir ürün sunumunun yapılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Demir, çiftçilere herhangi bir ücret ödetmeden konaklamalı eğitimle, üniversite hocalarının tecrübelerini onlara aktardıklarını kaydetti. Demir, “Mesleğinizi daha iyi yapabilmek, dededen kalma yöntemlerle değil daha bilimsel yöntemlerin öğretilmesi için bu altyapıyı kurduk. Burada edindiğiniz bilgileri mesleki alanlarınıza uyarlamanız; Bölgenin, dolayısıyla ülkenin tarımsal verimliliğine önemli katkı sağlayacaktır. Üniversitedeki hocalarıma sorularınızı sormakta çekinmeyin. Amacımız üniversite-çiftçi işbirliğini sağlayarak işi daha düzgün yapmanız. Gittiğinizde bunu diğerlerine de anlatın. Vakit ayırıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Çocuğuyla gelenleri görüyorum. Onun içinde buraya daha dikkatli ders dinlemeniz için bir kreş yapalım. O desteği de biz veririz. Burası sizin hizmetinizde ve sizin için yapılmış. Bir yıl önce biten buranın hizmete girmesinden dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Demir, kadın işgücüne vurgu yaptığı konuşmasında, hayvancılığı asıl kadınların yaptığını ifade ederek, “Siz bizim için önemlisiniz. Çünkü hayvanı sağan kadın, ahırı temizleyen kadın, oradaki bütün bakımı yapan kadın. Meraya gidip bir tek ot getirmiyorsunuz. Onun için bu işi en iyi bilmesi gereken kadınlardır. Yani Süt sağımından tutun, bütün aşamalarda kadınların emeği var” şeklinde konuştu.

Demir, sağlıklı, karlı üretim yapmak isteyen bölgedeki bütün çiftçilerin eğitim programa davetli olduklarını sözlerine ekledi.

Ercişli: “Artık çiftçinin ayağına gideceğiz”

Bugüne kadar toplam 300 çiftçiye tarım ve hayvancılık alanında eğitimin verildiği söyleyen Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, bu imkanları sağladığından dolayı DAP İdaresi’ne teşekkür etti. Yeni yönetimle birlikte Çiftçi Eğitim Merkezi’ni işler hale getirdiklerini, bundan sonra eğitimlerin daha hızlanarak devam edeceğini aktaran Ercişli, “DAP İdaresi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi sizlerle birlikte. Ziraat konuşmayla olmuyor. Ziraat Fakültesi artık çiftçinin ayağına kadar gidecek. Hocalarımızı, öğrencilerimizi alıp geleceğiz. Sizin köyünüze geleceğiz. Burada neler öğrendiğinizi sormaya geleceğiz. Ziraat Fakültesi’nin kapıları sizlere her zaman açık olacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, eğitime katılan kadın çiftçilere katılım belgesiyle birlikte hediye takdim edildi.

Profesyonel kadroyla eğitim

Besicileri bilgilendirerek, daha karlı üretim yapmalarını, bunun yanında tüketiciye de daha sağlıklı bir ürün sunumunu ve çiftçilerin en fazla mağdur oldukları konuların başında gelen hayvan sağlığı, hayvan hastalıkları, basit tedavi ve uygulama yöntemleri ile sağım sistemleri, sağım hijyeni, ahır koşulları ve temizliği, saklama, sağlıklı süt üretiminde dikkat edilmesi gereken konular içeren eğitimleri Prof. Dr. Mete Yanar, Prof. Dr. Mustafa Tan, Prof. Dr. Songül Çakmakçı, Prof. Dr. Atilla Dursun, Doç. Dr. H.Çağlar Kaymak ve Doç. Dr. Adem Aksoy verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş