GÖSTERİ İPTAL OLUNCA MECLİS’TE AĞIRLANDILAR

Uluslar Arası Halk Dansları Gösterileri’nin iptal edilmesinin ardından, 4 ülkeden ilçemize gelen davetliler Belediye Meclis Salonu’nda ağırlandı.

Yayınlama: 26.03.2016
380
A+
A-

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) organizasyonu ile Türkiye’ye gelen ve aralarında İnegöl’ün de bulunduğu bazı şehirlerde Bahar Şenliği organizasyonlarında halk dansları etkinlikleri gerçekleştirecek olan Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan gelen ekipler, dün İnegöl’e geldiler.

 

GÖSTERİ İPTAL OLUNCA MECLİS SALONUNDA AĞIRLANDILAR






Dün akşam gerçekleştirilmesi düşünülen fakat daha sonra terör olayları ve veirlen şehitler dolayısıyla iptal edilen bahar şenliği gösterileri gerçekleştirilmeyince, İnegöl Belediyesi 4 ülkenin halk dansları topluluklarını Belediye Meclis Salonu’nda ağırladı. 14.00’da meclis salonunda 4 ülkenin halk dansları topluluğu ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, misafir sanatçılar için daha önceden hazırlanan plaket ve hediyeleri burada takdim etti.

 

TÜRK DÜNYASININ BAHAR BAŞLANGICI: NEVRUZ

Program esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “21 Mart Türk dünyasında baharın başlangıcı Nevruz olarak kutlanıyor. Bu vesile ile Türkiye’desiniz. Bu akşam da burada çok güzel bir organizasyonumuz olacaktı. Ülkelerinizin halk danslarını izleyecektik. Ancak ülkemizde malum özellikle son 1 yıldır ülkenin istikrarını bozmak adına terör olaylarıyla ilgili sıkıntılar çıkıyor ve şehitlerimiz var. Bizim de yaptığımız değerlendirme neticesinde bu akşamki programı iptal etme kararı aldık. Ancak biz sizleri her halükarda misafir ediyoruz” dedi.

 

ATA TOPRAKLARIMIZ

Türkiye’nin misafir 4 ülkeyle irtibatları ve diyalogları olduğuna değinen Aktaş, “Ancak özellikle bu 4 ülkeyle çok ortak noktalarımız var. Bizim ata topraklarımız. Son yıllarda da ülkelerimizin Devlet Başkanları nezdinde irtibatları artmaya başladı. Bu tür folklorik etkinliklerle bu daha da üst seviyeye ulaşıyor” şeklinde konuştu.

 

RAHAT OLUN

Terör olaylarına değinen Aktaş, 80 milyonluk Türkiye’nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirterek, “Birilerinin engellemelerine rağmen Türkiye hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Takdir edersiniz ki böyle hızlı ilerleyen ülkelerde dönem dönem huzuru ve istikrarı bozmak adına bu tür olaylar vuku edebilir. Siz kendinizi burada çok rahat hissedin” diye konuştu.

 

TERÖRÜN SON BULMASINI DİLİYORUZ

Uluslararası Türksoy Teşkilatı Genel Sekreterliği adına konuşan Sancar Mülazimoğlu ise, “Başkanımıza gösterdikleri misafirperverlikten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizde meydana gelen olaylar ve şehitlerimiz hepimizin acısı, ıstırabı… İnşallah bunlar en kısa zamanda sona erer. Tüm dileğimiz bu. TÜRKSOY üyesi ülkelerinden gelen tüm sanatçılarımızın da dileği bu. Gösterilerin olmamasıyla ilgili kararı saygıyla karşılıyorlar” dedi.

 

Konuşmalar sonrası gruplara hediyeleri takdim edildi. 4 ülkeden getirilen hediyeler de sırasıyla Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş