Doğa Koleji’nde Kukla Gösterisi

İnegöl Doğa Okulları, Doğa Çocuk Üniversitesi bir ilke daha imza attı. Bu ilk kapsamında minikler drama dersinde kendi kuklalarını yaparak “Kukla Gösterimi” gerçekleştirildiler.

Yayınlama: 19.12.2015
537
A+
A-

İnegöl Doğa Okulları, Doğa Çocuk Üniversitesi bir ilke daha imza attı. Bu ilk kapsamında drama dersinde “Kukla Gösterimi” gerçekleştirildi. İnegöl’de gerçekleştirdiği ilklerle adından sıklıkla bahsettiren Doğa Okullarında ortaya konan bu gösteriyi farklı kılan yönü, kuklaları öğrencilerin yapması oldu.

 

ÇOCUK GELİŞİMİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR






Yapılan araştırmaların ortaya koyduğu bilgiler ışığında bu etkinlik, öğrencilerin dil yaratıcılığı, toplumsal kuralları kavrama, paylaşımcı olma, sesini kullanabilme, el ve kas koordinasyonuna hâkimiyet, beden dilini etkin kullanabilme gibi çeşitli beceriler kazandırmıştır. Kukla, çocuğun üzerindeki çevresel baskıların kalkmasını sağladığı gibi onun ifade yeteneğini geliştiriyor. Bu sayede özgüveni yüksek bireyler ortaya çıkıyor. Sonuç olarak bu artıların ışığında öğrencilerin hayata hazır bireyler haline gelmeleri sağlanıyor.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş