Dolandırıcılar için kredi çekti!

İnegöl’de dün yaşanan olayda 70 yaşındaki yaşlı adam az kalsın telefonla dolandırılıyordu.

Yayınlama: 13.06.2014
860
A+
A-

Yetkililerde edinilen bilgiye göre olay, dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi.

 

KENDİSİNE SAVCI SÜSÜ VERDİ






İddiaya göre, 70 yaşındaki Ahmet Y.’yi cep telefonuyla arayan bir şahıs savcı olduğunu belirterek yaşlı adamın adının terör örgütüne karıştığını ifade etti. Yaşlı adamdan para talep eden dolandırıcı, yaşlı adamı kendisine inandırarak onu kredi çekmesi için bankaya gönderdi. Banka görevlilerine kredi için başvuran Ahmet Y.’nin kredi talebi onaylandı ancak öğle arası olduğu için işlem yapılamadı.

 

DOLANDIRICILAR POLİSİ DUYUNCA TELEFONU KAPATTI

Parayı öğleden sonra alabileceğini öğrenen yaşlı adam durumu yakınlarına anlattı. Yakınlarının ihbarı üzerine harekete geçen emniyet ekipleri tüm banka ve ATM’lerde eşkâl doğrultusunda Ahmet Y.’yi aramaya başladı. Ahmet Y., yapılan aramaların sonucunda Ziraat Bankası önünde tespit edildi. Telefonda dolandırıcı ile sürekli irtibat halinde olan yaşlı adam dolandırıcıya polislerin yanına geldiğini söyleyince dolandırıcı telefonu kapattı. Dolandırılmak üzere olduğunu polislerden öğrenen Ahmet Y. derin bir nefes alırken, bankaya 22 bin 500 lira kredi talebinde bulunduğu ve işlemlerinin onaylandığı öğrenildi.

 

UYANIK OLUN

Öte yandan Dolandırıcıların son zamanlarda Kaymakam, Savcı ve Emniyet Müdürü isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırdığını belirten İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Belirtilen konularla alakalı olarak tüm vatandaşlarımızın uyanık olsun, bu ve benzeri taleplere kesinlikle itibar etmemesin” dedi.

 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kaymakam Ali Akça şunları söyledi: Son zamanlarda kötü niyetli şahıs ya da şahısların kendilerini Kaymakam, Cumhuriyet Savcısı, Emniyet Müdürü ve bazı daire amirlerinin ismini kullanarak vatandaşlarımızı telefon ile aramak suretiyle dolandırmak istedikleri müşahede edilmiştir. Kendini kamu kurum müdür, yetkilisi ya da temsilcisi olarak tanıtarak para ya da başka kişilerin muhtemel dolandırıcı şahıs ya da şahıslar olduğu açıktır. Bu nedenle; belirtilen konularla alakalı olarak tüm vatandaşlarımızın uyanık olması, bu ve benzeri taleplere kesinlikle itibar etmemesi, böyle bir durumla karşılaştıklarında 155 Polis imdat telefon numaralarına bilgi vermesi ya da yakın emniyet veya jandarma birimine müracaat etmeleri hususu vatandaşlarımıza önemle duyurulur.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş