Dubaili firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirildi

İnegöl Belediye Başkanı ve Modef Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve beraberindeki 20 mobilyacının yer aldığı heyet B2B görüşmeleri ve ticari görüşmeler yapmak üzere çeşitli izlenimlerde bulunmak için Dubai’de. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 17.02.2015
573
A+
A-

Dubai’ye vardıkları ilk andan itibaren İnegöl heyetine Arap medyası büyük ilgi gösterdi.  Dubai’nin önde gelen medya organları olan Al Emarat Al Youm gazetesi ve Dubai Alroeya Gazetesi  İnegöl Belediye Başkanı ve Modef Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Sanayisi ve İnegöl Mobilyası üzerine söyleşi yaptı.

 

110 ÜLKEYE İHRAÇ EDEN 1.300 İNEGÖLLÜ MOBİLYA FİRMASI MEVCUT






Söyleşide Başkan Aktaş İnegöl Mobilyası ve Oylat Kaplıcaları başta olmak üzere İnegöl’ün sosyo-ekonomik yapısı ve İnegöl’ün dinamikleri hakkında bilgiler verdi. İnegöl’ün İstanbul – Ankara – İzmir üçgeninde çok önemli ve kolay erişilebir bir ulaşım aksında olduğuna vurgu yapan Başkan Aktaş; “İnegöl, mobilyası ve Oylat Kaplıcası ile öne çıkan bir kent. Buna tarım ürünleri ve lezzetli İnegöl Köftesini’de eklediğiniz zaman gerçekten yüksek bir albenisi var. Mobilya’da 110 civarında ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Dünya’nın Mobilya Başkenti İnegöl hedefiyle üretim, planlama ve pazarlama süreçlerini koordine eden İnegöl Mobilya Sanayisi 2023 yılında 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedeflemektedir. 260 büyük ölçekli fabrikası, 1000 sergi salonu ve 1500 üretim merkezi ile İnegöl, Türkiye’nin en büyük mobilya üreticisi ve ihracatçısı konumundadır. Güncel ihracat istatistiklerine göre, ürünlerini dünya çapında 110 ülkeye ihraç eden 1.300 İnegöllü mobilya firması mevcut” dedi. İnegöl Mobilya Sanayisinin son 10 yılda 16 kat büyüme kaydettiğine de vurgu yapan Başkan Aktaş özellikle Dubai’li işadamlarından İnegöl Mobilya Sanayisini dikkate almalarını istedi. Gazetelerde İnegöl’ün yılda 2 kez Mobilya Fuarı yapılmasının büyük bir başar olduğu da belirtildi.

 

Dubai Ticari Ateşeliğinin ev sahipliği yaptığı toplantıda davetlilere İnegöl’ü ve İnegöl Ekonomisini anlatan video izlettirilirken bu esnada Başkan Alinur Aktaş İnegöl hakkında detayları da aktarmayı ihmal etmedi.

 

EN İDDİALILARI İNEGÖLLÜ KATILIMCILAR

Dubai Ticari Ateşesi Serdar Kumbaracı yaptığı açıklamada; “İnegöl heyetine ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İnegöl Mobilya Sanayisinin potansiyeli hakkında buradaki firmalarla dönem dönem konuşuyoruz. Belediye Başkanımızın öncülüğünde Modef çatısı altında İnegöllü Mobilyacıların buraya gelip birebir görüşmeler yapması çok önemli. İnegöllü katılımcılar şimdiye kadar buraya gelen en iddialı ve en yüksek katılımcı profiline sahip grup” dedi.

 

Başkan Alinur Aktaş, İnegöl heyetiyle yakından ilgilenen Dubai Ticari Ateşesi Serdar Kumbaracı’ya üzerinde İnegöl motifleri olan çini hediye etti. Görüşmeler hakkında bilgi veren ve görüşmelerin çok verimli geçtiğini dile getiren Başkan Alinur Aktaş, İnegöllü Mobilyacıların da organizasyondan ve görüşmelerden çok memnun olduklarını belirtti.

 

3 saat süren toplantının 2,5 saati görüşmelerle geçerken yarım saatlik bölümünde ise konuşmalar yapıldı. İkili görüşmelere 21 firma katılırken, programa katılan firmalar B2B görüşmelerinin ardından fabrika ve mağaza ziyaretleriyle programlarına devam edecekler



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş