Emlak Vergisi’nin 2. taksidinde son tarih 1 Aralık

Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen Emlak Vergisi’nin ikinci taksidi için son tarih 1 Aralık olması nedeni ile Emlakçılar Dernek Başkanı Zekayi Akyürek, bir açıklama yaparak İnegöllü vatandaşları uyardı.

Yayınlama: 19.11.2014
658
A+
A-

Arazi, arsa ya da konut sahibi olanları ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için 2. taksit dönemi başladı.

 

SON TARİH 1 ARALIK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Emlakçılar Dernek Başkanı Zekayi Akyürek, her yıl 2 taksit olarak ödenen Emlak Vergilerinin vatandaşlar tarafından ödenmesi gerektiğini ifade ederek, ” Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen Emlak Vergisi’nin ikinci taksidi için son tarih 1 Aralık. Emlak vergisi ödeyeceklerin en geç 1 Aralık’ta ödemelerini yapması gerekiyor” dedi.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak Vergisinin ödeme zamanları hakkında bilgi veren Akyürek, “Emlak vergisinin 1. taksidi 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında, 2. taksidi ise 1 Kasım ile 1 Aralık arasında ödenmektedir” dedi.

 

GECİKME CEZASI

Emlak Vergisinin zamanında ödenmemesi durumunda cezai işlem uygulanabileceğini söyleyen Akyürek, “Emlak vergisini zamanında ödemeyenler için her ay tespit edilen oranda gecikme cezası isteniyor” şeklinde konuştu.

NE KADAR EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEĞİM?

Emlak Vergisi ücretleri hakkında bilgiler veren Akyürek, “Sahip olduğunuz gayrimenkule ait vergi şöyle hesaplanır: vergi ödeyeceğiniz yıl itibariyle asgari rayiç değerleri baz alınarak hesaplama yapılır. Vergi oranları arsalar için %0.6, araziler için %0.3, meskenler için %0.2 ve işyerleri için %0.4′ dür” dedi.

KİMLER İNDİRİMLİ EMLAK VERGİSİ ÖDER?

Akyürek, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: Eğer kişi emekli ya da var olan bir geliri yoksa ve sahip olduğu konutta yaşıyorsa bu şartlar altında indirimli emlak vergisi ödeyebilir. Bunun için başvuru yapma şartı gerekir.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş